• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eiropas futbola čempionātā tiek noskaidrotas pirmās pusfinālistes

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 07:52, 05.07.2024


Šodien Vācijā Eiropas futbola čempionātā tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes, ceturtdaļfinālā spēkojoties Spānijai ar Vāciju un Portugālei ar Franciju.


x.com/EURO2024
Foto: twitter

Vispirms plkst.19 Štutgartē spēkosies Spānija un Vācija, bet plkst.22 Hamburgā tiksies Portugāle un Francija. Eiropas čempionāta spēles tiešraidē translē televīzijas kanāli TV6 un "Go3 Sport Open".

Spānija grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras, apspēlējot Horvātiju (3:0), Itāliju (1:0) un Albāniju (1:0), un astotdaļfinālā ar 4:1 pārliecinoši uzvarēja Gruziju.

Savukārt vācieši grupu turnīru sāka ar graujošu panākumu pār Skotiju (5:1), turpinājumā pārspēja Ungāriju (2:0) un spēlēja neizšķirti ar Šveici (1:1). Astotdaļfinālā Vācija spēlē, kas uz nepilnu pusstundu tika pārtraukta negaisa dēļ, ar 2:0 uzvarēja Dāniju.

Abas komandas Eiropas čempionātā tiksies ceturto reizi un no iepriekšējām trīs cīņām divās pārāki bija spāņi, bet vienu uzvaru izcīnīja Vācija. Pēdējo reizi abas vienības laukumā tikās 2022.gada Pasaules kausā, kad mačs noslēdzās neizšķirti ar 1:1.

Otra ceturtdaļfināla mača dalībniece Portugāle grupu turnīrā tika pie trīs uzvarām, pārspējot Čehiju (2:1), Turciju (3:0) un Gruziju (2:0), bet astotdaļfinālā, pamatlaikam un pagarinājumam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, 11 metru pēcspēles sitienu sērijā ar 3:0 guva panākumu pār Slovēniju.

Francija pārspēja Austriju ar 1:0, bet spēlēja neizšķirti ar Nīderlandi (0:0) un Poliju (1:1). Astotdaļfinālā francūži ar 1:0 bija pārāki pār Beļģiju, uzvaru nesošos vārtus gūstot pamatlaika izskaņā.

Sakrāto dzelteno kartīšu dēļ Francijai šajā mačā nevarēs palīdzēt Adrjēns Rabio.

Pēdējo 14 savstarpējo maču laikā Francija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, portugāļiem izcīnot uzvaru 2016.gada Eiropas čempionāta finālā. Abas izlases tikās laukumā ar iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu grupu turnīrā, mačam noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Sestdien ceturtdaļfinālā Anglija spēkosies ar Šveici un Nīderlande tiksies ar Turciju,

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas bija sadalītas sešās apakšgrupās, izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūstot katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējām un četrām labākajām trešo vietu ieguvējām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

2021.gadā Londonā par Eiropas čempioni kļuva Itālija, kas finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko iekļūst Vimbldonas turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Vimbldonas čempionātā ar pārliecinošu uzvaru sasniedza trešo kārtu.

Sports Banki: Izcēlās panika komandā un mēs sākām steigties

Latvijas basketbola izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas otrajā mačā atspēlēties liedza panika komandā un lielā steiga, pēc zaudējuma teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Sports Ostapenko Vimbldonas turnīra otrajā kārtā tiekas ar ukrainieti Sņiguru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo ukrainieti Darju Sņiguru.

Sports Latvijas basketbolisti piekāpās Filipīnām

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien Rīgā par spīti zaudējumam Filipīnām Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā nodrošināja vietu pusfinālā.

Lasiet arī

Sports Eiropas futbola čempionātā tiks izspēlētas pēdējās B grupas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā ar Spānijas un Albānijas, kā arī Horvātijas un Itālijas cīņām beigsies B apakšgrupas turnīrs.

Sports Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā sāksies trešās kārtas mači un A grupā vienā spēlē tiksies Skotija un Ungārija, kamēr otrā cīņā Vācija spēkosies ar Šveici.

Sports Eiropas čempionātu futbolā sāk viena no favorītēm Anglija

Šodien Vācijā Eiropas čempionāta futbolā finālturnīrā tiks aizvadītas vēl trīs spēles, pēdējā no tām turnīrā iesaistoties vienai no favorītēm uz titulu Anglijai.

Sports Latvijas futbolisti Eiropas čempionāta atlases turnīra mačā zaudē Horvātijai

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien savā laukumā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudēja Horvātijai. Latvija piekāpās ar 0:2 (0:2).