Eiropas čempionātā futbolā sākas trešās kārtas spēles

Sports / futbols
LETA 21:44, 23.06.2024 0

Šodien Eiropas futbola čempionātā sāksies trešās kārtas mači un A grupā vienā spēlē tiksies Skotija un Ungārija, kamēr otrā cīņā Vācija spēkosies ar Šveici.

 

Abas spēles sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Čempionāta spēles tiešraidē translē kanālos "Go3 Sport Open" un TV6.

Pirmajās A grupas spēlēs vācieši ar 5:1 sagrāva Skotiju un Šveice ar 3:1 guva panākumu pār Ungāriju, bet otrajā kārtā Vācija ar 2:0 apspēlēja ungārus un šveicieši un skoti spēlēja neizšķirti 1:1.

Pēc divām spēļu kārtām A grupā seši punkti ir Vācijai, kas jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. Četri punkti ir Šveicei, vienu punkti izcīnījusi Skotija, bet Ungārija ir bez punktiem.

Skotijas un Ungārijas spēle norisināsies Štutgartē.

Pēc sarkanās kartītes jau pirmajā spēlē skotiem nevarēs palīdzēt aizsargs Raiens Porteuss, kā arī muskuļa savainojumā ir iedzīvojies vēl viens aizsargs Kīrans Tīrnijs. Savukārt Ungārijai, visticamāk, varēs palīdzēt Anglijā dzimušais Kalums Stailss, kurš noslēdzošajā pārbaudes mačā bija ticis pie neliela savainojuma.

Abas komandas laukumā ir tikušās tikai pārbaudes spēlēs, četrās pārākiem esot ungāriem, bet trīs mačos uzvaru svinot Skotijas futbolistiem.

Tikmēr Vācijas un Šveices futbolisti spēkosies Frankfurtē.

Kamēr visi Vācijas futbolisti ir ierindā pirms noslēdzošās apakšgrupas spēles, pagaidām nav zināms, vai laukumā dosies Šveices aizsargs Fabians Šērs, kurš mačā ar Skotiju tika pie lauzta deguna.

Abas komandas pēdējo reizi tikās laukumā Nāciju līgas mačos 2020.gadā, abām cīņām noslēdzoties neizšķirti (1:1 un 3:3). Savujārt pirms tam 2012.gadā pārbaudes spēlē uzvaru svinēja šveicieši, un šajā mačā laukumā devās abi tagadējie izlašu kapteiņi - Granits Džaka un Ilkajs Gindoans.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās komandas no trešajā pozīcijā finišējušajām valstsvienībām.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko zaudē Gvadalaharas turnīra pirmajā mačā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Gvadalaharas "WTA 500" tenisa turnīra pirmajā spēlē,

Sports Saveļjevs: Šķiet, ka nospēlēju tā, kā treneris vēlējās

Latvijas vīriešu futbola izlases pussargs Aleksejs Saveļjevs UEFA Nāciju līgas pirmajos mačos rādījis tādu sniegumu, kādu galvenais treneris Paolo Nikolato vēlējies, sarunā ar aģentūru LETA minēja futbolists.

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Lasiet arī

Sports Portugāle astotdaļfinālā izcīna uzvaru pēcspēles sitienu sērijā

Portugāles vīriešu futbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā izcīnīja uzvaru pēcspēles sitienu sērijā un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Sports Portugāle un Francija šodien cīnīsies par iekļūšanu EČ futbolā ceturtdaļfinālā

2024.gada Eiropas čempionātā šodien Vācijā tiks noskaidrotas vēl divas ceturtdaļfinālistes, par vietu labāko astotniekā cīnoties Portugālei ar Slovēniju un Francijai ar Beļģiju.

Sports Francijas un Anglijas futbolisti aizvada pēdējās spēles apakšgrupu turnīrā

2024.gada Eiropas čempionāta favorītes Francija un Anglija šodien aizvadīs apakšgrupu turnīra pēdējos mačos, lūkojot izcīnīt pirmās vietas savās grupās.

Sports Eiropas futbola čempionātā tiks izspēlētas pēdējās B grupas spēles

Šodien Eiropas futbola čempionātā ar Spānijas un Albānijas, kā arī Horvātijas un Itālijas cīņām beigsies B apakšgrupas turnīrs.