• Jānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kāpēc Grīziņkalnā nepieļauj sporta aktivitātes (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 10:30, 16.06.2024


"Jāņem vērā, lai bērniem un jauniešiem Rīgā būtu iespējas sportot un atpūsties, nevis klaiņot bezdarbībā pa ielām".


Jaunieši ir aizvainoti par Rīgas domes lēmumu.

Uz basketbola sacensībām sanākušos jauniešus nepatīkami pārsteidza pašvaldības policijas ierašanās, kas paziņoja, ka spēles nebūs - vietējie iedzīvotāji uzvarēja tiesā pret "Ghetto Games" biedrību.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks norāda, ka Rīgas dome meklē juridiski taisnīgus risinājumus strīdā starp Grīziņkalna biedrību un "Ghetto Games", izvirzot jauniešu intereses kā prioritāti. Reaģējot uz apkaimes biedrības un "Ghetto Games" saņemto tiesas lēmumu par pagaidu noregulējumu, kurā tiesa ir saskatījusi juridiskus šķēršļus par teritorijas Grīziņkalnā nodošanu "Streetbasket"- ceturtdien, 13.jūnijā, vicemērs sasauca operatīvo sanāksmi, lai ar atbildīgajiem domes speciālistiem pārrunātu situāciju un izskatītu iespējamos tiesiskos risinājumus. Šis nav galīgais nolēmums un lieta vēl nav izskatīta pēc būtības, jo tiesa turpinās.

"Aicinu visām pusēm izvirzīt jauniešu intereses kā prioritāti - "Ghetto Games" pasākumiem šovasar ir jāturpinās. Vienlaikus tiesas lēmums ir saistošs un tā juridiskie aspekti ir jāņem vērā, lai bērniem un jauniešiem Rīgā būtu iespējas sportot un atpūsties, nevis klaiņot bezdarbībā pa ielām. Mēs esam dialogā ar "Ghetto Games", un šobrīd kopīgi strādājam, lai ieplānotie pasākumi jauniešiem Grīziņkalnā var turpināties. Uzsveru, ka "Ghetto Games" ir radījusi tradīcijām spēcīgu jauniešu kustību, iedzīvinot jauniešiem alternatīvu dzīvesveidu - bez alkohola, cigaretēm un citām atkarību raisošām vielām, to vietā izvēloties sportu, mūziku, modernās improvizācijas un talantu attīstīšanu. Viņi ar savu unikālo stilu ir atraduši netradicionālu pieeju jauniešiem. Liedzot šai kustībai "dzīvot", Rīga un Latvija saskarsies ar daudz lielākām sociālām problēmām un jauniešu atkarībām, kas nozīmēs nākotnē arvien lielākus finanšu ieguldījumus sociālās programmās pilsētas un valsts mērogā," norāda Edvards Ratnieks.

Šobrīd domes prioritāte ir vienoties ar "Ghetto Games" par rīcībām, kas novērstu Grīziņkalna biedrības sūdzības, piemēram, par pieļaujamo trokšņu slieksni un kārtības nodrošināšanu. Meklējam kompromisus, lai neciestu mazo rīdzinieku intereses.

Administratīvā tiesa noraidījusi biedrības "Streetbasket" ("Ghetto Games") lūgumu atjaunot Rīgas domes lēmumu par daļu Grīziņkalna parka nodošanu bezatlīdzības lietošanā pēc tam, kad Grīziņkalna biedrība bija vērsusies tiesā atcelt šo domes lēmumu. Pašvaldība jau pirms lēmuma domes sēdē pieņemšanas bija izvirzījusi papildu prasības "Streetbasket", piemēram, ka pasākumiem ir jābeidzas līdz pulksten 23.00 un ka tiem ir jākļūst klusākiem, kā arī tehnikas novākšana nedrīkst notikt naktī un jāveic apkārtējās teritorijas uzkopšana. "Ghetto Games" bija piekritis šīm prasībām jau būtiski nākot pretī Grīziņkalna pretenzijām.

Tiesa, citās Latvijas pilsētās irpozitīvāka attieksme pret sportu. Ventspils jauniešu pašu izlolotais projekts "Xamana" šogad notiks jau trešo reizi un piedāvās "Ghetto Games" apmeklētājiem radošu izklaides pasākumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas basketbola un hokeja izlasei plāno piešķirt 815 751 eiro 

Latvijas basketbola un hokeja izlasei varētu atvēlēt 815 751 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar sagatavošanos un dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros, izriet no rīkojuma projekta, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sports Itāļi palīdz Spānijai nodrošināt vietu astotdaļfinālā

Spānijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Eiropas čempionāta otrās kārtas spēlē ar Itāliju, pretiniekiem raidot bumbu savos vārtos, izcīnīja otro uzvaru turnīrā un nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

Sports Eiropas futbola čempionātā notiek Itālijas un Spānijas duelis

Šodien Eiropas futbola čempionāta B apakšgrupā notiks kopā piecu titulu īpašnieču Spānijas un Itālijas duelis, bet C apakšgrupā spēkosies Serbija ar Slovēniju un Dānija ar Angliju.

Sports Porziņģis: nākamais mērķis ir izcīnīt medaļas ar Latvijas izlasi (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis finālsērijas ceturtajā spēlē vēl nebija gatavs doties laukumā, sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja sportists.

Lasiet arī

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports TTT Rīga basketbolistes ar graujošu uzvaru kļūst par Latvijas čempionēm (VIDEO)

"TTT Rīga" sestdien Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas otrajā spēlē izcīnīja graujošu uzvaru un kļuva par Latvijas čempionēm 23.reizi.

Sports TTT Rīga un RSU basketbolistes sāk cīņu par Latvijas čempiontitulu

"TTT Rīga" un "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) basketbolistes šodien uzsāks ciņu par Latvijas sieviešu basketbola čempionāta zelta godalgām.