• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas pludmales volejbolisti Majoros sāk cīņu par ceļazīmēm uz Parīzi

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:32, 13.06.2024


Latvijas pludmales volejbola dueti šodien Majoros aizvadīs apakšgrupu spēles Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.


Foto: LETA

Spēles norisināsies no plkst.10 līdz 20.30, bet to tiešraides būs vērojamas tīmekļa vietnē "Sportacentrs.com".

Latvijas sieviešu duetiem paredzēti mači ar Lietuvu un Ukrainu. Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa plkst.14.30 spēkosies ar lietuvietēm Gerdu un Rugili Rudzinskaitēm, bet plkst.19.20 cīnīsies ar ukrainietēm Innu Mahno/Dianu Luņinu. Savukārt Anija Ozoliņa/Anete Namiķe plkst.15.20 cīnīsies ar lietuvietēm Ievu Dumbauskaiti/Ievu Vasiļauskaiti un plkst.20.10 aizvadīs maču ar ukrainietēm Marinu Hladunu/Tetjanu Lazarenko.

Vīriešu turnīrā latvieši šodien tiksies tikai ar beļģiem, bet piektdien cīnīsies ar zviedriem. Ceturtdien Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs plkst.17 spēkosies ar Dānu Hendriksu/Kianu Verkoterēnu, savukārt pēc tam plkst.17.50 Mārtiņam Pļaviņam/Kristianam Fokerotam būs mačs ar Luī un Žilu Vandekavejiem.

Sieviešu turnīrā A apakšgrupā cīnīsies Polija, Čehija un Beļģija, B apakšgrupā būs Itālijas, Austrijas un Slovēnijas dueti, C apakšgrupā spēkus mēros Nīderlande, Somija un Norvēģija, bet D - Latvija, Ukraina un Lietuva.

Vīriešu turnīrā A apakšgrupā ielozēta Austrija, Spānija un Portugāle, B apakšgrupā būs Francija, Lietuva un Vācija, C apakšgrupā spēkosies Norvēģija, Šveice un Polija, bet D apakšgrupā cīnīsies Latvija, Zviedrija un Beļģija.

"Play-off" iekļūs katras grupas spēcīgākās divas izlases.

Valstu cīņa sastāv no divām spēlēm, kur valsts komanda ar pirmo numuru cīnās ar pretinieku valsts komandu ar otro numuru, savukārt otrā spēlē cīnās pirmās valsts otrā komanda un otrās valsts pirmā komanda. Ja abu spēļu summā ir neizšķirts rezultāts, tiek spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem, kurā cīnās izlases trenera noteiktā labākā divu spēlētāju kombinācija no visiem četriem spēlētājiem.

Latvijas sieviešu duetiem ceturtdien, 13.jūnijā, paredzētas grupu spēles, bet piektdien tiks aizvadītas cīņas ceturtdaļfinālos. Savukārt vīriešu komandām ceturtdien un piektdien ir grupu spēles, bet sestdien - ceturtdaļfināli.

Pļaviņa un Fokerota duets Jūrmalā uzvarēja Latvijas pāru atlasē startam CEV 2024.gada Nāciju kausā, bet otro vietu ieņēma Bedrītis/Rinkevičs. Sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēma Ozoliņa/Namiķe, kurām sekoja Ozoliņa/Skrastiņa.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16.jūnijam. Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Ceļazīmi uz Olimpiādi jau nodrošinājis Latvijas sieviešu vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Porziņģis kļūst par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību pirmdien izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Sports «Celtics» savā laukumā otrā iespēja nodrošināt NBA čempiontitulu

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas piektajā spēlē uzņems Dalasas "Mavericks", uzvaras gadījumā Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu, kuram izdevies izcīnīt NBA čempiontitulu.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 13.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 13.pozīciju.

Sports Latvijas 3x3 basketbolisti Eiropas kausa kvalifikācijā nodrošina vietu pusfinālā

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase svētdien Bukarestē Eiropas kausa kvalifikācijā izcīnīja trešo uzvaru, kas ļāva uzreiz nodrošināt vietu pusfinālā.

Lasiet arī

Sports Jūrmalā notiks izšķirošās cīņas pludmales volejbolā par ceļazīmēm uz olimpiādi

Jūnijā Jūrmalā norisināsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa finālturnīrs, kurā notiks izšķirošās cīņas par ceļazīmēm uz 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīru.

Sports Graudiņa/Samoilova Filipīnās uzvar «Challenge» turnīrā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Filipīnās uzvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Nuvali "Challenge" sērijas turnīrā.

Sports Pasaules čempionātā pludmales volejbolā uzvar ASV un Čehijas dueti

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā svētdien Meksikā par čempioniem tika kronēti amerikānietes Kellija Čena/Sāra Hjūza un čehi Ondržejs Perušičs/Davids Šveiners.

Sports Graudiņa/Samoilova iekļūst pasaules čempionāta astotdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Meksikā pasaules čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā apspēlēja Ķīnas duetu Dunu Dzje/Vanu Faņu un iekļuva astotdaļfinālā.