• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nikolato: Futbola izlasei ir nepieciešama sava treniņbāze

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 10:23, 12.06.2024


Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato uzskata, ka valstsvienībai ir nepieciešama sava treniņbāze, ja tā vēlas progresēt.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka otrdien Nikolato izcīnīja savu pirmo uzvaru pie Latvijas valstsvienības stūres, izlasei Baltijas kausa izcīņas mačā par trešo vietu ar 1:0 (0:0) pieveicot Fēru salu komandu.

"Kopumā esmu apmierināts ar šo nometni. Guvām pirmo uzvaru, redzēju vairākus uzlabojumus dažādos aspektos. Var teikt, ka virzāmies uz priekšu atbilstoši uzņemtajam kursam," par treniņnometni un startu Baltijas kausā sacīja itāliešu speciālists. "Jā, protams, vēl ir daudz darāmā, vēl ir daudz uzlabojamu lietu, bet process, uzskatu, ir sācies."

Par otrdienas maču pret Fēru salām Nikolato sacīja, ka spēles sākumā bija jūtams nogurums, sevišķi pirmajā puslaikā, bet pēc pārtraukumā veiktajām izmaiņām spēle atsvaidzinājās un tas palīdzējis uzlabot sniegumu. "Ir svarīgi, ka tendence bija augšupejoša," par maču teica treneris.

"Es vēlos uzsvērt, ka mums jāturpina tiekties pēc progresa visos līmeņos - gan laukumos, gan ārpus tiem," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā citēts Nikolato. "Es nezinu nevienu valsti, kuras izlasei nebūtu savas treniņbāzes. Tas ir pamatu pamats. Mūsu gadījumā esam atkarīgi no klubu piedāvātajiem laukumiem un no viņu vēlības uzņemt mūs pie sevis. Esam pateicīgi par viņu gatavību mūs uzņemt. Taču ir jādomā par savas treniņbāzes izbūvi."

Tāpat treneris norādīja, ka ir jāmēģina uzlabot nacionālā čempionāta līmeni.

"Virslīgā katram klubam ir pa 36 spēlēm gadā, bet ne vairāk kā 20 no tām mūsu futbolistiem ir nopietni jāpiepūlas, lai panāktu vēlamo rezultātu. Tie nav augstas un nemitīgas konkurences apstākļi. Tādā vidē ir grūti progresēt, ir grūti būt gatavam starptautiska līmeņa mačiem," skaidro speciālists. "Jāsaprot, ka izlase atspoguļo visu futbola sistēmu valstī kopumā. Un ir ļoti grūti uzlabot vienu elementu mehānismā, ja visi pārējie zobrati paliek tādi paši."

Latvijas izlasei nākamie mači paredzēti septembrī, kad UEFA Nāciju līgas C līgas mačos būs jātiekas ar Armēniju un Fēru salām. Ar grupas trešo pretinieci Ziemeļmaķedoniju būs jāspēlē novembrī.

Pēc trim sezonām turnīra zemākajā D līgas līmenī šogad Latvijas izlase debitēs C līgā.

C līgā kopumā būs četras grupas. Katrā no tām pa četrām izlasēm. Līdz ar to katrai valstsvienībai šī turnīra ietvaros grupu stadijā būs pa sešām spēlēm - pa trim mājās un pa trim izbraukumā.

Katras grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu. Savukārt divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu. Divām ceturto vietu ieguvējām ar labākiem rādītājiem nākamā gada martā būs jāpiedalās "play-off" par vietas saglabāšanu C līgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Porziņģis: nākamais mērķis ir izcīnīt medaļas ar Latvijas izlasi (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis finālsērijas ceturtajā spēlē vēl nebija gatavs doties laukumā, sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja sportists.

Sports Porziņģis kļūst par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību pirmdien izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Sports «Celtics» savā laukumā otrā iespēja nodrošināt NBA čempiontitulu

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas piektajā spēlē uzņems Dalasas "Mavericks", uzvaras gadījumā Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu, kuram izdevies izcīnīt NBA čempiontitulu.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 13.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabājusi 13.pozīciju.

Lasiet arī

Sports Latvijas futbolisti Liepājā Baltijas kausa mačā zaudē Lietuvai

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien Liepājā Baltijas kausa pusfināla mačā ar 0:2 (0:0) piekāpās Lietuvai.

Sports Krištianu Ronaldu apsveica savus dvīņus dzimšanas dienā

39 gadus vecais portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu apsveica savus dvīņus viņu 7. dzimšanas dienā. Daudzbērnu tēvs dalījās ar svētku foto sociālajā tīklā Instagram.

Sports Avoti: Futbolists Mbapē jau parakstījis līgumu ar Madrides «Real»

Francijas uzbrucējs Kilians Mbapē jau ir parakstījis līgumu ar futbola klubu Madrides "Real", vēsta vairāki masu mediji.

Sports Madrides Real futbolisti triumfē UEFA Čempionu līgā

Madrides "Real" futbolisti sestdien Vemblija stadionā Londonā triumfēja šīs sezonas UEFA Čempionu līgā, spāņu klubam Eiropas prestižākajā klubu turnīrā uzvarot 15.reizi vēsturē.