• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bostonas «Celtics» un Porziņģis sāk finālsēriju pret Dalasas «Mavericks»

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 20:39, 06.06.2024


Kristapam Porziņģim pretendējot uz pirmā latvieša - Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona godu, Bostonas "Celtics" ceturtdien sāks finālsēriju pret Dalasas "Mavericks".


Foto: Youtube

Pirmā spēle Bostonā sāksies plkst.3.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam "Go3 Sport 1".

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otrais mačs notiks 9.jūnijā Bostonā, bet nākamās divas spēles tiks aizvadītas 12. un 14.jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

Savulaik "Mavericks" pārstāvējušais Porziņģis nav spēlējis kopš 29.aprīļa, kad izslēgšanas spēļu pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat" guva labās kājas ikru muskuļa traumu. Latvietis ir izlaidis desmit "play-off" mačus.

28 gadus vecais Porziņģis, kurš ir pirmais latvietis NBA finālā, izslēgšanas turnīrā četros mačos vidēji 26 minūtēs guvis 12,3 punktus, izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas, atdevis 1,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 metienus. Pamatturnīrā liepājniekiem 57 dueļos caurmērā 30 minūtēs bija 20,1 punktus, 7,2 atlēkušās bumbas, 2,0 rezultatīvas piespēles un 1,9 bloķēti metieni.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Kopš 1984.gada no 40 fināliem 25 uzvarējusi komanda, kas bijusi izsēta ar pirmo numuru. Ar zemāku par piekto numuru par čempioni kļuvusi tikai Hjūstonas "Rockets", kas 1995.gada finālsērijā uzvarēja, pamatturnīrā būdama sestajā vietā konferencē.

Bostoniešiem izslēgšanas turnīrā rezultatīvākie bijuši Džeisons Teitams ar vidēji 26,0 punktiem 10,4 punktiem un 5,9 rezultatīvām piespēlēm, un Džeilens Brauns ar 25,0 punktiem un 6,1 atlēkušo bumbu. Pienesumu rezultātā devuši arī vidēji 4,6 rezultatīvas piespēles iekrājušie Deriks Vaits un Džrū Holidejs, kuri guvuši attiecīgi 17,8 un 12,7 punktus.

Arī Dalasas komandā vezums lielākoties bijis uz divu basketbolistu pleciem - Luka Dončičs guvis 28,8 punktus, izcīnījis 9,6 atlēkušās bumbas un atdevis 8,8 piespēles, bet bijušajam "Celtics" spēlētājam Kairijam Ērvingam ir 22,8 punkti.

22.janvārī Dalasā notikušajā spēlē, kurā Porziņģis nepiedalījās ar 119:110 uzvarēja "Celtics". Bostonas vienība bija pārāka arī 1.martā "TD Garden" notikušajā cīņā (138:110), Porziņģim gūstot 24 punktus.

NBA 17 titulus izcīnījušajai "Celtics" komandai ir iespēja kļūt par vistitulētāko vienību, šobrīd dalot 17 trofejas ar Losandželosas "Lakers". Bostonieši uzvarējuši 17 no 22 fināliem, pēdējo titulu iegūstot 2008.gadā.

"Mavericks" komandai šis ir tikai trešais fināls, iepriekšējos divos cīnoties ar Maiami "Heat". 2006.gadā tā finālā zaudēja, bet 2011.gadā izcīnīja titulu. Pirms 13 gadiem par čempionu "Mavericks" rindās kļuva tagadējais komandas galvenais treneris Džeisons Kids, kurš tāpat kā "Celtics" stūrmanis Džo Mazulla, savas vienības finālā vadīs pirmo reizi.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Prezentē Latvijas delegācijas apģērbu Parīzes olimpiskajās spēlēs (VIDEO)

Latvijas delegācijas apģērbu Parīzes olimpiskajās spēlēs dizaineru komanda izstrādājusi divarpus gadus, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LPK).

Sports Dānijas un Slovēnijas futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta astotdaļfinālā

Dānijas un Slovēnijas futbolisti otrdien Minhenē iekļuva 2024.gada Eiropas čempionāta astotdaļfinālā.

Sports Francijas un Anglijas futbolisti aizvada pēdējās spēles apakšgrupu turnīrā

2024.gada Eiropas čempionāta favorītes Francija un Anglija šodien aizvadīs apakšgrupu turnīra pēdējos mačos, lūkojot izcīnīt pirmās vietas savās grupās.

Sports «Panthers» ar Balinski kļūst par Stenlija kausa ieguvējiem

Floridas "Panthers" komanda bez latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pieteikumā pirmdien triumfēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Lasiet arī

Sports Porziņģis izlaidīs arī ceturto «Celtics» maču Austrumu konferences finālā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ izlaidīs arī ceturto Bostonas "Celtics" maču Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālā, pirmdien pavēstīja latvieša pārstāvētā vienība.

Sports «Celtics» bez Porziņģa svin uzvaru trešajā NBA ceturtdaļfināla mačā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Klīvlendā savainojuma dēļ nespēlēja viņa pārstāvētās Bostonas "Celtics" uzvarā izbraukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdaļfināla spēlē.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".