• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Banki: Jāpierāda, ka mēs esam stabili tajā līmenī, kuru sasniedzām

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:21, 20.02.2024


Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijā jāpierāda, ka tā ir stabila tajā līmenī, kuru sasniedza Pasaules kausa finālturnīrā, pirmdien preses konferencē teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.


Foto: LETA

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā 22.februārī Saragosā tiksies ar Spānijas izlasi, bet svētdien 25.februārī "Arēnā Rīga" uzņems Slovākijas izlasi. Izlasei šie būs pirmie mači pēc Pasaules kausa finālturnīra, kurā tā izcīnīja piekto vietu.

"Pirmo reizi tik ilgu laiku neesam sanākuši kopā, taču visu laiku uzturam kontaktus. Priekšā ir jauna nodaļa, kurā tagad redzam vairāku spēlētāju atgriešanos izlasē, ir arī jaunpienācēji," teica Banki.

No paplašinātā kandidātu saraksta Jānis Strēlnieks, Aigars Šķēle un Jānis Bērziņš nevar piedalīties traumu dēļ. "Strēlnieka pieredze mums būtu noderējusi. Robertam Blumbergam un Anžejam Pasečņikam nepieciešama atpūta, savukārt Rolandu Šmitu un Mareku Mejeri izvēlējos pasaudzēt, jo viņiem bijušas saspringtas nedēļas," atklāja Banki.

Latvijas un Spānijas izlasēm šī būs atkalredzēšanās kopš Pasaules kausa finālturnīra otrā posma, kurā latvieši bija pārāki ar 74:69. "Vairs neesam "pelnrušķītes stāsts", tāpēc Spānijā šobrīd sagaida revanšu. Šai komandai jāpierāda, ka mēs esam stabili tajā līmenī, kuru sasniedzām," uzsvēra Banki.

Septiņi no valstsvienības šī sasaukuma 15 kandidātiem vasarā spēlēja Pasaules kausa finālturnīrā, vēl vairāki bija tuvu dalībai meistarsacīkstēs. "Vairs neesam tā pati komanda, taču mums jāsaglabā mūsu raksturs - spēja progresēt treniņnometnes laikā. Iepriekš tas mūs padarīja par īpašu komandu. Uzskatu, ka pārmaiņas var visu padarīt labāku. Mums joprojām ir misija un mērķis," stāstīja Banki.

No šiem 15 kandidātiem valstsvienībā nevienu spēli nav aizvadījis "VEF Rīga" 18 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs Roberts Blūms.

"Sekoja viņa sniegumam jau iepriekš, jo Roberts ir daudzsološs basketbolists. Tas ir liels komandas un treneru nopelns, jo viņā tiek ieguldīts laiks un enerģija, tāpat strādājot arī ar citiem talantiem. Ceru, ka šī nometne dos impulsu viņa karjerā," atzina Banki.

Aizpagājušajā nedēļā Latvijas futbola izlases grožus pārņēma itālis Paolo Nikolato, kurš ir Banki tautietis, un zīmīgi, ka abi jau nejauši ir satikuši viens otru Latvijā. "Dzīvojam vienā viesnīcā un mums bija iespēja parunāt. Kas interesanti, viņš izskatās vairāk pēc basketbolista, bet es - pēc futbolista. Mums bija iespēja apmainīties pieredzēm. Nezinu viņu personīgi, bet ceru, ka viņa pieredze Latvijā būs tikpat veiksmīga kā man," stāstīja Banki.

Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025.gada augustā un septembrī risināsies Rīgā. Citām C grupas komandām - Beļģijai, Slovākijai un Spānijai - rezultāti spēlēs ar Latvijas komandu tiks ņemti vērā, nosakot divu ceļazīmju ieguvējus.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Rodions Kurucs, Artūrs Kurucs (abi - Mursijas UCAM, Spānija), Krišs Helmanis (Tībingenes "Tigers", Vācija), Ojārs Siliņš (Ostrovas Velkopolskas "Arged BM Stal", Polija), Dairis Bertāns, Roberts Blūms (abi - "VEF Rīga"), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Jānis Timma (Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Kārlis Šiliņš ("Gottingen", Vācija), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Sports Bļugers palīdz «Canucks» uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru (VIDEO)

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pār Nešvilas "Predators".

Lasiet arī

Sports Basketbola entuziasts Elbakjans sastrīdējās ar Rīgas aktīvistiem (+VIDEO)

"Grīziņkalna apkaimes biedrībā ir nevis tūkstošiem, bet aptuveni 140 biedri".

Sports Bertāns gūst 13 punktus «Hornets» zaudējumā «Mavericks» basketbolistiem (VIDEO)

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" komanda piedzīvoja zaudējumu.

Sabiedrība Porziņģim 20 punkti «Celtics» uzvarā pār Bertāna «Hornets» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Šarlotā guva 20 punktus Bostonas "Celtics" uzvarā pār Dāvja Bertāna pārstāvēto Šarlotas "Hornets" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Sports TTT Rīga basketbolistes kļūst par Baltijas čempionēm

"TTT Rīga" sestdien Palangā kļuva par "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) čempionēm.