• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Hokeja federācija: Notikušas manipulācijas ar datiem valsts sporta naudas sadalē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:25, 16.02.2024


Valsts sporta naudas sadalē varētu būt notikušas manipulācijas ar datiem, kas novedušas pie tā, ka dažām sporta veidu federācijām finansējums audzis, bet citām - samazinājies, šādu pieļāvumu intervijā TV3 pauda Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.


Foto: LETA

Jauno naudas sadales kritēriju ietekmē LHF šogad būs par 35 000 eiro mazāks finansējums nekā 2023.gadā. "Mums tas ir liels pārsteigums, jo vienmēr esam bijuši starp vadošajiem Top3 sporta veidiem," situāciju komentēja Kalvītis.

Viņam izskatoties, ka valsts sporta naudas sadalē esot pieļautas lielas aprēķinu kļūdas un, iespējams, kādas federācijas mānījušās un notikušas manipulācijas ar datiem, piemēram, kāda no federācijām šogad esot uzrādījusi septiņas reizes lielāku iesaistīto bērnu skaitu nekā pērn, kas Kalvītim liek šaubīties par datu patiesumu.

Tāpat Kalvītis kā nesaprotamus kritizēja citus naudas sadales kritērijus, piemēram, par federācijas sportistu iegūtajām medaļām, jo esot skaidrs, ka individuālajos sporta veidos iespējams savākt "kaudzi medaļu", kamēr komandu sporta veidos ir tikai dažas sacensības, kurās tās sadala.

Pēc Kalvīša vārdiem, minētais novedis pie tā, ka hokejā valsts finansējums samazinājies no 150 uz 100 eiro uz vienu bērnu, kamēr esot federācijas, kas saņem 4500 eiro uz bērnu. LHF vadītājs pauda, ka hokejā tiek skoloti bērni, kuri ir konkurētspējīgi pasaulē.

Federācijas prezidents uzsvēra, ka kopumā valsts ekonomikā ir tik saspringts stāvoklis, ka no sponsoriem nevarot iegūt līdzekļus, kas kompensētu no valsts zaudēto finansējumu.

Situācija naudas sadalē Kalvītim liekot domāt "par paviršu attieksmi vai nekompetenci", tāpēc LHF prasa Izglītības un zinātnes ministriju pārskatīt naudas sadales kritērijus.

Latvijas Nacionālā sporta padome 9.februārī apstiprināja 2024.gada valsts budžeta finansējuma vairāk nekā 51 miljona eiro apmērā sportam sadalījumu, informē Izglītības un zinātnes ministrijā.

Kopējā dotācija sporta federācijām šogad ir 6,67 miljoni eiro, no kuriem sporta federāciju pamatdarbībai ir atvēlēti 3,22 miljoni eiro, bet 15 prioritārajām federācijām - vēl 2,24 miljoni eiro. Valsts budžeta dotācija Latvijas Olimpiskajai vienībai būs vairāk nekā 7 miljoni eiro, Latvijas Olimpiskajai komitejai - 1,37 miljoni eiro, Latvijas Paralimpiskai komitejai - gandrīz 1 miljons eiro, savukārt Latvijas Sporta federāciju padomei - 189 508 eiro (2023.gada atlikums - 164 683 eiro).

Komandu sporta spēļu nacionālo izlašu finansējums šogad būs 1,6 miljoni eiro, savukārt augstas klases sportistu sagatavošanas centru darbības nodrošināšanai šogad atvēlēti 350 000 eiro. Valsts dotācija prioritāru starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā šogad būs 342 849 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē Rīgā papildlaikā piekāpjas Somijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Rīgā pārbaudes spēlē ar rezultātu 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Somijai.

Sports Latvijas hokejisti otrajā pārbaudes spēlē arī uzvar pēcspēles metienu sērijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar Austriju izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tiekot pie panākuma ar 4:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 3:2).

Sports Mogo/LSPA hokejisti Jelgavā kļūst par OHL čempioniem

"Mogo"/LSPA hokejisti ceturtdien Jelgavā kļuva par Hokeja līgas (OHL) čempioniem.

Sports Latvijas vīriešu hokeja izlase pēcspēles metienos pārspēj Austriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē pēcspēles metienos pārspēja Austriju.