• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ostapenko uzvar WTA 500 sērijas turnīra finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 17:39, 04.02.2024


Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien pārliecinoši uzvarēja Lincas "WTA 500" sērijas turnīra finālā, izcīnot otro titulu šosezon.


Foto: Instagram

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās ir izsēta ar pirmo numuru, izšķirošajā mačā ar 6-2, 6-3 pārspēja krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 21.).

Abām tenisistēm uzvarot savos pirmajos serves geimos, Ostapenko bija pārāka nākamajos trijos geimos un izvirzījās vadībā ar 4-1. Turpinājumā Aleksandrova uzvarēja savas serves geimā, bet latviete guva panākumu nākamajos divos geimos, tiekot pie uzvaras pirmajā setā ar 6-2

Arī otrajā setā Ostapenko izdevās izvirzīties vadībā ar 4-1 un nosargāja pārsvaru līdz seta beigām, uzvarot otrajā setā ar 6-3.

Par uzvaru Lincas turnīrā Ostapenko tikusi pie 470 WTA ranga punktiem, kas atjaunotajā pasaules rangā provizoriski ļaus pakāpties uz 11.pozīciju.

Ostapenko no pirmās kārtas spēles bija brīva, otrajā ar 3-6, 6-4, 7-6 (9:7) pieveica dānieti Klāru Tausoni (WTA 91.), ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-2 sagrāva pasaules ranga 102.vietas īpašnieci britu tenisisti Džoudiju Baredžu un pusfinālā ar 6-2, 6-3 pieveica pasaules ranga 42.vietas īpašnieci krievu tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu.

Aleksandrova arī pirmajā kārtā nespēlēja, otrajā ar 6-3, 6-0 apspēlēja vācieti Jūli Nīmeieri (WTA 159.), ceturtdaļfinālā ar 6-2, 7-6 (10:8) - tautieti Anastasiju Potapovu (WTA 27.) un pusfinālā ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-6 (8:6) - turnīra trešo raketi horvātieti Donnu Vekiču (WTA 34.).

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā Ostapenko sasniedza trešo kārtu, bet Aleksandrova zaudēja pirmajā mačā. Gada sākumā Latvijas tenisiste uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīrā, septīto reizi uzvarot WTA vienspēļu turnīros, bet Aleksandrova ir tikusi pie četru WTA vienspēļu turnīru uzvarētājas trofejām.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nestartē.

Turnīrs telpās Lincā norisinās cietā seguma kortos. 2019.gadā, kad Lincā bija "WTA 250" līmeņa turnīrs, Ostapenko aizcīnījās līdz finālam, kur trīs setos zaudēja amerikānietei Korijai Gofai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Ostapenko zaudējums Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien cieta zaudējumu Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Sports Ostapenko Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Noskovu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā šodien tiksies ar čehieti Lindu Noskovu.

Sports Ostapenko zaudē Maiami "WTA 1000" turnīra trešajā kārtā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien Maiami "WTA 1000" sērijas turnīra vienspēļu sacensību trešajā kārtā piedzīvoja zaudējumu.

Sports Ostapenko uzvara Maiami «WTA 1000» sērijas turnīra otrajā kārtā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Maiami "WTA 1000" sērijas turnīru vienspēļu sacensības uzsāka ar uzvaru.