• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ostapenko iekļūst Lincas WTA 500 sērijas turnīra finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 19:51, 03.02.2024


Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien iekļuva Lincas "WTA 500" sērijas turnīra finālā.



Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās ir izsēta ar pirmo numuru, ar 6-2, 6-3 pieveica pasaules ranga 42.vietas īpašnieci krievu tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu.

Lai arī ar četrām breikbumbām, Ostapenko pirmo geimu, pašai servējot, uzvarēja, bet otrajā geimā ar pirmo breikbumbu panāca 2-0.

Pavļučenkova pirmo punktu guva ceturtajā geimā (1-3), bet astotajā geimā zaudēja savas serves geimu "sausā", Ostapenko uzvarot setu ar 6-2.

Otrajā setā, ko ar servi sāka Ostapenko, abas tenisistes uzvarēja savas serves geimos līdz sestajam geimam, kad ar otro breikbumbu 4-2 savā labā panāca Ostapenko.

Savukārt uz "sausā" zaudētu astoto geimu Ostapenko ar četrām pēc kārtas uzvarētām izspēlēm revanšējās devītajā geimā, uzvarot setu ar 6-3 un iekļūstot finālā.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko ir nopelnījusi 325 pasaules ranga punktus.

Finālā Ostapenko tiksies ar krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 21.), kura turnīrā izsēta ar otro numuru. Viņa sestdien ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-6 (8:6) pieveica turnīra trešo raketi horvātieti Donnu Vekiču (WTA 34.).

Abas tenisistes līdz šim bija tikušās piecreiz, četras uzvaras svinot Latvijas pirmajai raketei. Vienīgo uzvaru krieviete ir svinējusi 2019.gada Sanktpēterburgas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā, bet trijās no uzvarām mačs Ostapenko labā ir beidzies divos setos. Pēdējoreiz tenisistes tikās 2021.gada Īstburnas "WTA 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā, Ostapenko ceļā uz titulu turnīrā uzvarot ar 6-1, 6-3.

Ostapenko no pirmās kārtas spēles bija brīva, otrajā ar 3-6, 6-4, 7-6 (9:7) pieveica dānieti Klāru Tausoni (WTA 91.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-2 sagrāva pasaules ranga 102.vietas īpašnieci britu tenisisti Džoudiju Baredžu.

Pavļučenkova Lincā ar 6-4, 6-0 pieveica itālieti Martinu Trevizanu (WTA 57.), ar 7-6 (7:2), 6-4 - britu tenisisti Keitiju Bolteri (WTA 53.) un ar 6-3, 6-2 - turnīra ceturto raketi beļģieti Elīsi Mertensu (WTA 26.).

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā Ostapenko sasniedza trešo kārtu, bet Pavļučenkova zaudēja otrajā mačā. Gada sākumā Latvijas tenisiste uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīrā, septīto reizi uzvarot WTA vienspēļu turnīros, bet Pavļučenkova ir tikusi pie 12 WTA vienspēļu turnīru uzvarētājas trofejām.

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nestartē.

Turnīrs telpās Lincā norisinās cietā seguma kortos. 2019.gadā, kad Lincā bija "WTA 250" līmeņa turnīrs, Ostapenko aizcīnījās līdz finālam, kur trīs setos zaudēja amerikānietei Korijai Gofai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku svētdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā.

Sports Ostapenko atgriežas WTA ranga desmitniekā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā pakāpusies par vienu vietu un šonedēļ ieņem desmito pozīciju. WTA ranga desmitniekā Ostapenko nav bijusi kopš 20.maija.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 11.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nav mainījusi un ieņem 11.vietu. Tikmēr šīs sezonas rangā Ostapenko ir devītā.

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā 11.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nav mainījusi un ieņem 11.vietu.