• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas biatlonisti Eiropas čempionāta jauktajā stafetē finišē 14.vietā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 14:35, 28.01.2024


Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule svētdien Osrblī finišēja 14.vietā Eiropas biatlona čempionāta jauktajā stafetē.


Foto: twitter

Par Eiropas čempioniem tika kronēti norvēģi Īsaks Frei, Juhans Ūlavs Botns, Īda Līena un Mārene Kirkeide - Norvēģijas kvartets mēroja vienu soda apli, izmantoja septiņas rezerves patronas un finišēja vienā stundā četrās minūtēs un 23,3 sekundēs. Par 14,6 sekundēm piekāpās francūži, kuriem arī bija viens soda aplis un septiņas papildu patronas, bet 53,8 sekundes zaudēja piecas rezerves patronas izmantojušais Itālijas kvartets.

Latvieši veica trīs soda apļus un izmantoja 14 rezerves patronas, uzvarētājiem zaudējot piecas minūtes un 30 sekundes.

Birkentāls katrā šaušanā izmantoja pa divām rezerves patronām un stafeti Misem nodeva 12.pozīcijā, no labāko astoņnieka atpaliekot apmēram 13 sekundes. Mise šaušanā guļus pieļāva vienu kļūdu, taču saglabāja pozīciju otrā desmita sākumā, bet stāvus viņš bija precīzs un stafeti Buliņai no nodeva arī 12.pozīcijā.

Buliņa pirmajā šaušanā izmantoja visas trīs rezerves patronas un trasē atgriezās 13.pozīcijā tālu no labāko divpadsmitnieka, bet otrajā šaušanā viena papildu patrona un konkurenšu neveiksmes ļāva pakāpties uz 11.vietu - pozīciju, kurā stafeti saņēma Sabule. Latvijas komandas ceturtā dalībniece pēc šaušanas guļus mēroja divus soda apļus un atkāpās uz 14.vietu, bet stāvus Sabule bija precīza, nezaudējot pozīciju un saglabājot to arī finišā.

No 25 startējušajām komandām desmit tika apsteigtas par apli.

Pirms gada Šveices trasē Lencerheidē Latvijas komanda ar Sanitu un Sandru Buliņām, Misi un Aleksandru Patrijuku ieņēma 18.vietu 22 komandu sacensībās.

Plkst.15 pēc Latvijas laika sāksies jauktā pāru stafete, kurā Latvija nebūs pārstāvēta.

Latvijas izlases augstākā izcīnītā vieta šajā čempionātā ir Andreja Rastorgujeva piektdien desmit kilometru sprintā izcīnītā ceturtā vieta.

Sezonas turpinājumā no 7. līdz 18.februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto notiks pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Rastorgujevam pasaules biatlona čempionātā 12.vieta sprinta distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma 12.vietu desmit kilometru sprintā, Renārs Birkentāls finišēja 70. un Edgars Mise - 77.vietā.

Sports Bendikai piektā vieta pasaules biatlona čempionātā sprinta distancē

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu 7,5 kilometru sprintā, sasniedzot Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātu individuālajās disciplīnās sieviešu sacensībās, Annija Keita Sabule ieņēma 79. un Sandra Buliņa - 85.vietu.

Sports Latvijas biatlonisti PK posmā startēs sieviešu un vīriešu komandu stafetēs

Latvijas sportisti šodien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā startēs sieviešu 4x6 kilometru un vīriešu 4x7,5 kilometru komandu stafetēs.

Sports Rastorgujevam ceturtā vieta sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā Pasaules kausa pirmā posma 20 kilometru individuālajā distancē pieļāva tikai vienu kļūdu šaušanā un izcīnīja ceturto vietu, kas šajā distancē viņam ir atkārtots labākais rezultāts karjerā.