• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Elīna Ieva Vītola izcīna ceturto vietu pasaules čempionātā kamaniņu sportā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 20:33, 28.01.2024


Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergas trasē izcīnīja ceturto pasaules čempionātā kamaniņu sportā, Kendija Aparjode bija sestā, Sigita Bērziņa ieņēma 15.vietu, bet Frančeska Bona bija 30.pozīcijā.


Foto: LETA

Par pasaules čempioni tika kronēta austriete Līza Šulte, kurai braucienos bija pirmais un otrais rezultāts, 0,104 sekundes summā zaudēja vāciete Jūlija Taubica, bet vēl 0,071 sekundi atpalika austriete Madeleine Egle.

Vītola uzvarētājai zaudēja 0,298 sekundes, bet līdz pirmajam trijniekam pietrūka 0,123 sekunžu. Aparjode summā zaudēja 0,512 sekundes, bet Bērziņa atpalika 0,902 sekundes.

Par Vītolu pirmajā braucienā ātrākas bija tikai trīs sportistes.Šulte trasi veica 52,082 sekundēs, Taubica zaudēja 0,072 sekundes, bet Egle bija 0,110 sekundes lēnāka un par 0,054 sekundēm pārspēja Vītolu.

Bona 36 sportistu konkurencē startēja ar pirmo numuru un trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, kas liedza pacīnīties par iespēju startēt otrajā braucienā. Viņa no pirmā brauciena uzvarētājas atpalika 1,425 sekundes un čempionātu noslēdza 30.vietā.

Bērziņa savā braucienā trases beigu daļā zaudēja ātrumu un bija 17., savukārt Vītola aizvadīja ļoti labu braucienu, kas deva ceturto vietu 0,164 sekundes aiz līderes. Aparjode turējās otrajā pozīcijā aiz Vītolas, taču trases beigās krita, kā dēļ samierinājās ar astoto vietu pirmajā braucienā, 0,373 sekundes lēnāku par līderi.

Otrajā braucienā Vītolai bija piektais labākais rezultāts, kas liedza summā pakāpties uz kādu no medaļu pozīcijām. Aparjode vienubrīd bija trases rekorda turētāja un uzrādīja sesto rezultātu, kas ļāva pacelties divas pozīcijas augstāk. Arī Bērziņai otrajā braucienā bija labāka pozīcija - latviete uzrādīja 11.rezultātu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Vītolai Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Siguldā otrā vieta

Latvijas pārstāve Elīna Ieva Vītola sestdien Siguldā Pasaules kausa astotajā posmā kamaniņu sportā ieņēma otro vietu, sestā finišēja Zane Kaluma, septītā - Kendija Aparjode un astoto - Sigita Bērziņa.

Sports Aparjods izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Oberhofā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Gints Bērziņš ierindojās 12.pozīcijā.

Sports Latvijas kamaniņu braucējiem pirmā vieta PK posma komandu stafetē

Latvijas kamaniņu braucēji Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Altenbergā ieņēma pirmo vietu Pasaules kausa posma komandu stafetē.

Sports Elīna Ieva Vītola izcīna otro vietu Pasaules kausa posmā

Latvijas kamaniņu braucēja Elīna Ieva Vītola svētdien Altenbergā Pasaules kausa piektajā posmā izcīnīja sudraba godalgu, Kendija Aparjode ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sigita Bērziņa noslēdza sacensības 14.vietā.