• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvietēm pasaules čempionātā kamaniņu sportā sudraba un bronzas medaļas

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 18:12, 26.01.2024


Latvijas sportistes Anda Upīte un Zane Kaluma piektdien Altenbergā pasaules čempionātā kamaniņu sportā izcīnīja otro vietu sprinta sacensībās divniekos, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova - trešo vietu, bet Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna finišēja 13.vietā.


Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Upīte un Kaluma trasē pavadīja 28,438 sekundes, uzvarētājām no Itālijas Andreai Feterei un Marionai Oberhoferei piekāpjoties 17 sekundes tūkstošdaļas.

Robežniece/Bogdanova, kuras pamatsacensībās pēdējās devās trasē, uzvarētājām zaudēja 0,046 sekundes, taču par 15 sekundes tūkstošdaļām apsteidza amerikānietes Maju Čenu un Rīeninu Vaileri.
Piektās finišēja vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere (+0,085), sestās - amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija (+0,174).

Trešais Latvijas duets Ziediņa/Zvilna ieņēma 13.vietu, uzvarētājām piekāpjoties 1,284 sekundes.

Kvalifikācijā 16 ekipāžu konkurencē labāko laiku sasniedza Robežniece/Bogdanova, finišējot pēc 28,234 sekundēm un sasniedzot jaunu trases rekordu.

12 sekundes simtdaļas viņām zaudēja vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, bet 0,212 sekundes - austrietes Selīna Egle un Lara Kipa.

Ceturtās un piektās bija amerikānietes Maja Čena/Rīenina Vailere un Ševona Forgena un Sofija Kērkbija, atpaliekot no Latvijas dueta attiecīgi 0,228 un 0,247 sekundes, bet sesto vietu ieņēma Vācijas divnieks Džesika Dēgenharta/Šaijena Rozentāla (+0,308).

Septīto vietu ieņēma Upīte/Kaluma, tautietēm zaudējot 35 sekundes simtdaļas, un 13.vietu - Ziediņa/Zvilna (+0,799).

Vienīgajās šīs sezonas sprinta sacensībās Pasaules kausa posmā Leikplesidā Ziediņa/Zvilna ieņēma septīto, bet Upīte/Sanija Ozoliņa - astoto vietu.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijas divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme kļuva par čempioniem sprinta sacensībās, astoto vietu ieņēma Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, desmito vietu - Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Elīna Ieva Vītola piektdien sprinta sacensībās sievietēm izcīnīja trešo vietu, Kendija Aparjode ieņēma piekto vietu, Frančeska Bona ierindojās 26.vietā, bet Sigita Bērziņa piedzīvoja kritienu kvalifikācijā.

Savukārt vīriešu sacensībās Kristers Aparjods izcīnīja trešo vietu, Gints Bērziņš - desmito vietu, bet Kaspars Rinks finišēja 18. kvalifikācijā.

Sestdien trasē dosies vīriešu un sieviešu ekipāžas, kā arī vīriešu vieninieki, bet svētdien - sieviešu vieninieki, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

52.pasaules čempionāts Altenbergā norisinās trešo reizi. Pirmo reizi tas notika 1996.gadā, bet otro - 2012.gadā.

Sacensībās startēt ir pieteikušies 162 sportisti no 21 valsts - 39 sievietes, 37 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 26 vīriešu divnieki.

Latviju Vācijā pārstāv 19 sportisti. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnīsies Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Zane Kaluma un Frančeska Bona.

Vīriešiem sacensībās startēs Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks.

Vīriešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāvēs dueti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs.

Sieviešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāvēs trīs dueti - Anda Upīte/Zane Kaluma, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.