• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pieciem Kanādas hokejistiem uzrādīs apsūdzības par seksuālu vardarbību

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / hokejs
LETA 13:17, 25.01.2024


Pieciem Kanādas hokejistiem, kuri pārstāvēja Kanādas valstsvienību 2018.gada pasaules junioru čempionātā, tiks uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā par notikušo 2018.gada pasaules čempionāta laikā.



Uz neierobežotu laiku no savām komandām nesen tika atbrīvoti Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību spēlētāji Maikls Maklauds, Kels Fūts, Kārters Hārts un Dilons Dubē un Eiropā spēlējošais Alekss Formentons, lai ierastos Ontārio provinces Londonas policijas iecirknī, kur pret viņiem tiks uzrādītas apsūdzības par seksuālu vardarbību.

Hārta pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" un Šveices klubs "Ambri-Piotta", kura rindās spēlēja Formentons, paziņojumos norādīja, ka spēlētāji atbrīvoti personīgu iemeslu dēļ, Kalgari "Flames" atsaucās uz Dubē mentālo veselību, kamēr Ņūdžersijas "Devils" Maklauda un Fūta komandas pamešanas iemeslus neminēja.

Londonas policijas iecirknī 2022.gadā tika uzsākta izmeklēšana pēc tam, kad kļuva zināms par Kanādas Hokeja federācijas - "Hockey Canada" (HC) - panākto izlīgumu tiesā ar kādu sievieti, kura apsūdzēja astoņus 2018.gada Kanādas U-20 hokeja izlases spēlētājus par seksuālo vardarbību pasaules čempionāta laikā.

Policijas iecirkņa paziņojumā norādīts, ka 5.februārī tiek plānota preses konference, kurā tiks sniegta sīkāka informācija.

2022.gadā par attiecīgo gadījumu savu izmeklēšanu uzsāka arī NHL, solot publiskot rezultātus, kad tā būs pabeigta.

2018.gada pasaules junioru čempionātā Kanādas hokejisti finālā pārspēja Zviedriju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus vardarbības novēršanai

Labklājības ministrija (LM) izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus ģimenes funkcionalitātes stiprināšanai, lai novērstu un mazinātu vardarbību pret bērniem ģimenē un ārpusģimenes aprūpē, kā arī vardarbību ģimenē pret pilngadīgām personām, paredz valdības otrdien apstiprinātie noteikumi.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.

Kriminālziņas No noziedzīgiem nodarījumiem Latvijā vidēji gadā cieš 523 bērni

Valdība šodien pieņēma zināšanai Labklājības ministrijas (LM) izstrādāto ziņojumu par bērnu stāvokli valstī 2021. un 2022.gadā.

Sabiedrība LM sola sniegt mērķtiecīgu atbalstu no vardarbības cietušajām personām

Labklājības ministrija (LM) ir apņēmusies sniegt mērķtiecīgu atbalstu gan no vardarbības cietušajām, gan vardarbību veikušajām personām, paredz Ministru kabinetā apstiprinātais valdības rīcības plāns.