• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aizliegs Latvijas izlasēm spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 16:49, 12.12.2023


Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien atbalstīja Sporta apakškomisijas vadītāja Dāvja Mārtiņa Daugavieša (JV) priekšlikumu, kas paredz Latvijas izlasēm aizliegt spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā.


Foto: LETA

Ar grozījumiem Sporta likumā rosina noteikt, ka Latvijā ir aizliegts organizēt komandas sporta spēļu valsts izlases (pieaugušo, jauniešu un junioru) sacensības, kurās piedalās Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Deputāts Česlavs Batņa, paužot "Apvienotā saraksta" pozīciju, rosināja priekšlikumā iekļaut arī individuālus sportistus, paredzot, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti nevarētu piedalīties individuālo sporta veidu sacensībās Latvijā.

Batņa teica, ka tā veidojas duāls skatījums un morāle - Krievijas un Baltkrievijas komanda spēļu komandas nevar piedalīties sacensībās Latvijā, taču minēto valstu individuālo sporta veidu sportisti var.

Daugavietis atbildēja, ka principā piekrīt priekšlikumam, bet tas neesot tik vienkārši, jo katrā sporta veidā ir "sava specifika". Sporta apakškomisijas vadītājs atgādināja, ka 13.Saeimā bija līdzīga diskusija, un toreiz konsultējoties ar sporta nozari bija piemēri, kad dažādās līgās bija noslēgti līgumi ar Baltkrievijas un Krievijas sportistiem, kuri atklāti intervijās iestājās pret Putina režīmu un karu.

Batņa piebilda, ka ir iespējams regulējumā noteikt izņēmumu par tiem, kas iestājas pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Daugavietis aicināja deputātus konsultēties ar sporta nozari, noskaidrojot, vai vispār ir nepieciešams šāds regulējums, jo Sporta apakškomisijas vadītājs neatminas individuālā sporta veida sacensības Latvijā, kurās pēdējā laikā ir piedalījušies Krievijas vai Baltkrievijas sportisti.

Jau ziņots, grozījumu piedāvājums sekojis kā atbilde Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) lēmumam pielaist starptautiskajiem turnīriem Krievijas jauniešu izlases. Grozījumi iesniegti, lai "neļautu leģitimizēt kara noziegumus, izmantojot sportu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Jaunais futbola izlases treneris: «Man, protams, ir ideja, kā varētu spēlēt»

Latvijas vīriešu futbola izlasei jāspēlē saviem līdzjutējiem, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) teica jaunais Latvijas valstsvienības galvenais treneris Paolo Nikolato.

Sports Latvijas futbolisti Eiropas čempionāta atlases turnīra mačā zaudē Horvātijai

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien savā laukumā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudēja Horvātijai. Latvija piekāpās ar 0:2 (0:2).

Sports Samoilovs un Vientiess pirmo reizi saņem izsaukumu uz Latvijas futbola izlasi

Pussargi Bogdans Samoilovs un Oskars Vientiess (attēlā) pirmo reizi karjerā saņēmuši izsaukumu uz Latvijas vīriešu futbola izlasi.