• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Miezis: Ja SOK lēmumu nemainīs, es Parīzes olimpiskajās spēlēs nestartēšu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 22:41, 11.12.2023


Olimpiskais čempions Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā Nauris Miezis nākamgad nestartēs Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tām kā neitrālie atlēti tiks pielaisti Krievijas un Baltkrievijas sportisti, basketbolists pirmdien paziņoja sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījuma "Sporta studija" vadītājiem.


Foto: LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

"Es šo lēmumu neatbalstu. Ja tā tiks lemts, es noteikti būšu tas atlēts, kurš nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs. Tā ir mana nostāja," saka Miezis.

"Man ļoti nepatīk, ka tādās politiskās lietās iesaista atlētus, bet šoreiz mums kaut kas ir jāsaka, un mēs varam te kaut kā nedaudz palīdzēt," saka Miezis.

"Mans viedoklis ir, ka SOK lēmums nav pareizs," uzsver basketbolists.

Patlaban neitrālu sportistu statusā olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

VS.LV jau vēstīja, ka jautājumā par 2024.gada Olimpisko spēlēm Parīzē Latvija, pirmkārt, gaidīs pašas Ukrainas viedokli un lēmumu par tālāko rīcību, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM skaidro, ka pašlaik esot iespējami dažādi rīcības scenāriji. Publiskā telpā kā viens no risinājumiem izskanējis panākt, lai SOK atceļ savu lēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports LTV pārraidīs Latvijas futbola izlases spēles UEFA rīkotajās sacensībās

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi tiesības pārraidīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotajās sacensībās, aģentūru LETA informēja LTV pārstāve Ilze Upīte.

Sports Ostapenko ar Kičenoku ASV atklātajā čempionātā sasniedz dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku otrdien Ņujorkā ASV atklātajā čempionātā sasniedza dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Sports Diāna Krūmiņa kļūst par Parīzes paralimpisko spēļu čempioni šķēpa mešanā

Latvijas paravieglatlēte Diāna Krūmiņa otrdien Parīzes paralimpiskajās spēlēs kļuva par čempioni F-55 grupā šķēpmešanā, atkārtojot 2016.gadā Riodežaneiro iespēto.

Sports Četri Latvijas sportisti startē Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Šodien Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs četri Latvijas pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Latvijas 3x3 basketbolistiem otrā uzvara Parīzes olimpisko spēļu turnīrā

Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā trešdien svinēja otro uzvaru divās Parīzes olimpisko spēļu turnīra spēlēs.

Sports Ar uzvaru Parīzes olimpiskajās spēlēs sāk Latvijas 3x3 basketbolisti

Olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Lasmani un Nauri Miezi sastāvā otrdien Parīzes olimpiskās spēles sāka ar uzvaru.

Sports Latvijas 3x3 basketbolisti Eiropas kausa kvalifikācijā nodrošina vietu pusfinālā

Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlase svētdien Bukarestē Eiropas kausa kvalifikācijā izcīnīja trešo uzvaru, kas ļāva uzreiz nodrošināt vietu pusfinālā.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.