• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas vīriešu hokeja izlasei uzvara pārbaudes spēlē ar Franciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 21:11, 09.11.2023


Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pirmajā no divām pārbaudes spēlēm pieveica Francijas valstsvienību, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm arī 2024.gada pasaules čempionātā.



Latvija uzvarēja ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0).

Vārtus Latvijai guva Filips Buncis, Patriks Ozols un Eduards Tralmaks, bet viesiem - Baptists Briss.

Maču ar metienu pa vārtu stabu sāka Patriks Ozols, pēc tam mājinieki divas minūtes spēlēja vairākumā, bet rezultāts tika atklāts pēc spēlētām septiņām minūtēm un astoņām sekundēm ātrajā uzbrukumā. Eduards Tralmaks no laukuma labās apmales piespēlēja uz nūjas vārtu priekšā izslidojušajam Filipam Buncim, kuram atlika vien trāpīt tukšā vārtu kreisajā stūrī - 1:0. Rezultatīva piespēle tika ieskaitīta arī Haraldam Eglem.

Pirmās trešdaļas beigās un otrās sākumā Latvijas komandā divu minūšu noraidījumus nopelnīja Oskars Lapinskis un Rihards Melnalksnis, taču Ivara Punnenova sargātie vārti tika nosargāti neieņemti.

2:0 30.minūtē panāca Ozols. Georgs Golovkovs, atrazdamies uzbrukuma zonas labajā stūrī, piespēlēja Ozolam, kurš pa kreiso pusi tuvojās vārtiem, un aizsargs ar ilgu pauzi aizslidoja uz priekšu, raidot ripu vārtos vien tad, kad tukšs bija palicis vārtu kreisais stūris.

Mazākumā Francija bīstami uzbruka, 73 sekundes pirms otrā pārtraukuma panākot 1:2. Pēc Dilana Favra acīgas piespēles uz centra apli vienatnē ar Punnenovu izslidoja Baptists Briss, paskatījās atpakaļ, vai neviens viņam neseko, un ar plaukstas metienu raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Trešā perioda sākumā 3:1 pēc Egles piespēles panāca Tralmaks, kurš no kreisās apmales izlauzās līdz vārtiem un, no muguras cenšoties traucēt diviem pretiniekiem ar nūjas neērto pusi raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

Piektdien "Daugavas" ledus hallē Rīgā abas komandas plkst.19 aizvadīs otru spēli, tiešraidē spēli translējot televīzijas kanālam TV6.

Plānots, ka pēdējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus ar Austrijas komandu, vienu - ar Somiju, ar kuru par draudzības spēlēm ir vienošanās uz diviem gadiem, pēc tam būs divas spēles Šveicē, bet gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā mačā ar norvēģiem.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Franciju:

vārtsargi - Ivars Punnenovs ("Lausanne", Šveice), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Arginto Milbergs ("Kurbads");

aizsargi - Kristiāns Rubīns (Ērnšeldsvīkas "MoDo", Zviedrija), Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics (Nove Zāmki "Mikron", Slovākija), Miks Tumānovs (Jiveskiles JYP, Somija), Ernests Ošenieks ("Hermes", Somija), Artūrs Andžāns (Keurū "KeuPa", Somija), Nauris Sējējs (Kīsnahtas "Lions", Šveice), Patriks Ozols (Jihlavas "Dukla", Čehija);

uzbrucēji - Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Renārs Krastenbergs (bez kluba), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Georgs Golovkovs (Estešundas IK, Zviedrija), Filips Buncis (Vestervikas IK, Zviedrija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis ("Olten", Šveice), Kristaps Roķis (Jelgavas "Zemgale"/LBTU), Roberts Cjunskis ("Lugano", Šveice), Anrī Ravinskis (Imatras "Kettera", Somija), Frenks Razgals ("Poruba 2011", Čehija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti otrajā pārbaudes spēlē arī uzvar pēcspēles metienu sērijā

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar Austriju izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tiekot pie panākuma ar 4:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 3:2).

Sports Mogo/LSPA hokejisti Jelgavā kļūst par OHL čempioniem

"Mogo"/LSPA hokejisti ceturtdien Jelgavā kļuva par Hokeja līgas (OHL) čempioniem.

Sports Latvijas vīriešu hokeja izlase pēcspēles metienos pārspēj Austriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē pēcspēles metienos pārspēja Austriju.

Sports Latvijas hokejistēm zaudējums pēcspēles metienos trešajā mačā

Latvija ar 3:4 (1:0, 2:3, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Slovēnijai.