Graudiņa/Samoilova iekļūst pasaules čempionāta astotdaļfinālā

Sports
LETA 08:36, 12.10.2023 0

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Meksikā pasaules čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā apspēlēja Ķīnas duetu Dunu Dzje/Vanu Faņu un iekļuva astotdaļfinālā.

 
Foto: LETA

Latvijas pāris bija pārāks divos setos ar 21:14 un 21:17.

Ar 18 numuru turnīrā izsētās latvietes 27 punktus guva ar uzbrukumu, piecus ar bloku, vienu ar servi un deviņus pēc pretinieču kļūdām.

Graudiņa/Samoilova sestdien turnīru uzsāka ar 2-0 (21:17, 21:14) uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira (31.), svētdien ar 2-0 (21:11, 21:14) pārspēja Ekvadoras duetu Arianu Bekerru/Karelisu Ortisu (42.), bet pēdējā apakšgrupas mačā ar 1-2 (19:21, 25:23, 14:16) zaudēja Eiropas čempionēm Nino Brunnerei un Tanjai Hīberli no Šveices (7.).

Duna un Vana pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja brazīlietes Tainu Silvu Bigi/Viktoriju Lopisu Pereiru Tostu (14.), pēc tam ar 0-2 (13:21, 16:21) piekāpās vācietēm Svenjai Millerei/Cinjai Tilmanai (11.) un noslēdzošajā grupas spēlē ar 2-0 (21:16, 21:19) guva panākumu pār amerikānietēm Aleksandru Klinemenu/Heiliju Hārvardu (38.).

Astotdaļfinālā Graudiņas/Samoilovas pretinieces būs ar trešo numuru izliktās amerikānietes Sāra Hjūza un Kellija Čenga, kuras izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 2-1 (27:25, 19:21, 15:9) pārspēja Dorīnu un Ronju Klingeres (34.) no Austrijas.

12 grupās cīņu uzsāka 48 komandas, no kurām izslēgšanas spēles sasniedza 32 vienības.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiek pēc olimpiskās sistēmas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vītoliņš: Mēs mākam radīt drāmu

Valstsvienības spēlētāji atkal ir parādījuši raksturu un uzvarējuši svarīgu spēli, svētdien pēc uzvaras papildlaika pēdējās sekundēs pār Francijas komandu aģentūrai LETA sacīja Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Ričards Bolotņiks sestajā raundā ar tehnisko nokautu zaudē Hatajevam

Latvijas pārstāvis Ričards Bolotņiks sestdien Austrālijā sestajā raundā ar tehnisko nokautu zaudēja Austrālijā dzīvojošajam čečenu bokserim Imamam Hatajevam.

Sports Daugaviņš pēdējā sekundē izrauj Latvijas izlasei uzvaru pār Franciju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Sports «Celtics» bez Porziņģa svin uzvaru trešajā NBA ceturtdaļfināla mačā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Klīvlendā savainojuma dēļ nespēlēja viņa pārstāvētās Bostonas "Celtics" uzvarā izbraukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdaļfināla spēlē.

Lasiet arī

Sports Graudiņa/Samoilova pasaules čempionātu uzsāk ar uzvaru pār Argentīnas duetu

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien Tlaskalā pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira.

Sports Jūrmalā tiks noskaidroti Latvijas čempioni pludmales volejbolā

Jūrmalā šodien kļūs zināmi Latvijas čempioni pludmales volejbolā.

Sports Graudiņa/Samoilova "Elite 16" turnīru Šveicē sāk ar uzvaru

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova trešdien Šveices pilsētā Gštādē ar uzvaru uzsāka pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīru.

Kultūra Šogad pludmales volejbola turnīrs Jūrmalā pulcēs rekordlielu valstu skaitu

No 15. līdz 18. jūnijam norisināsies Jūrmalā pasaules līmeņa turnīrs “Beach Pro Tour Challenge Jurmala”. Sacensības šogad pulcēs rekordlielu skaitu komandu no vairāk nekā 35 valstīm. Tajā piedalīsies seši pāri no Latvijas, tostarp sportistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova, kuras iekļuvušas jau pamatturnīrā.