Graudiņa/Samoilova pasaules čempionātu uzsāk ar uzvaru pār Argentīnas duetu

Sports
LETA 21:19, 07.10.2023 0

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sestdien Tlaskalā pasaules čempionātu sāka ar uzvaru pār Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira.

 
Foto: LETA

Graudiņa un Samoilova, kuras sacensībās ir izsētas ar 18.numuru, G grupas cīņā ar 2-0 (21:17, 21:14) apspēlēja Argentīnas duetu, kurā pārstāvēta trīskārtējā olimpisko spēļu dalībniece Ana Galjaja un Fernanda Pereira (31.).

Pirmais sets, ko ar diviem punktiem pēc kārtas sāka argentīnietes, līdz 11:11 noritēja punkts punktā, bet pēc brīža Latvijas duets panāca 16:12 pārsvaru. Pretiniecēm izdevās pietuvoties līdz 15:17, taču ne uzvarēt setu.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem sāka Latvijas pāris, taču pretinieces atbildēja ar trim pēc kārtas gūtiem punktiem, bet brīdi vēlāk panāca arī 5:3 pārsvaru, uz ko jau latvietes atbildēja ar triju gūtu punktu sēriju (6:5).

Arī šajā setā līdzīga cīņa noritēja līdz tā vidum (9:9), pēc tam Graudiņai ar Samoilovu veicot izrāvienu un panākot vadību ar 14:10.

Ar Argentīnas pāri līdz šim Latvijas duets nebija spēlējis.

Svētdien latvietes plkst.20 pēc Latvijas laika mēros spēkus ar ekvadorietēm Karelisu Ortisu un Arianu Vilelu (42.), bet pirmdien stundu vēlāk tiksies ar Eiropas čempionēm no Šveices Nino Brunneri un Tanju Hīberli (7.).

Sacensības 12 grupās aizvada 48 dueti.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Vīriešu sacensībās Latvija Meksikā nav pārstāvēta.

Sacensības Tlaskalā beigsies 15.oktobrī.

Pasaules čempionātā turpinās cīņa par olimpiskā ranga punktiem, kas ilgs līdz 2024.gada 9.jūnijam, noskaidrojot 17 labākās komandas gan sieviešu, gan vīriešu turnīram.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas basketbolisti olimpisko spēļu kvalifikācijā šodien tiekas ar Filipīnām

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā mačā tiekas ar Filipīnām. Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19, tiešraidē to pārraidot kanālam TV6.

Sports Turcijas un Nīderlandes futbolisti iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Turcijas un Nīderlandes futbolisti otrdien Vācijā iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Sports Latvijas basketbolistiem uzvara olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.
Latvija ar 83:55 (17:13, 28:11, 13:17, 25:14) pārspēja Gruziju.

Sports Latviju pārstāvējušais cīkstonis Gluhovs kļuvis par Krievijas pilsoni

Savulaik Latvijas vadošais jauktās cīņu mākslas (MMA) cīkstonis Konstantīns Gluhovs kļuvis par Krievijas pilsoni, savā "Telegram" kanālā paziņoja sportists.

Lasiet arī

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Sports Jūrmalā notiks izšķirošās cīņas pludmales volejbolā par ceļazīmēm uz olimpiādi

Jūnijā Jūrmalā norisināsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa finālturnīrs, kurā notiks izšķirošās cīņas par ceļazīmēm uz 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīru.

Sports Graudiņa/Samoilova Filipīnās uzvar «Challenge» turnīrā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Filipīnās uzvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Nuvali "Challenge" sērijas turnīrā.

Sports Pasaules čempionātā pludmales volejbolā uzvar ASV un Čehijas dueti

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā svētdien Meksikā par čempioniem tika kronēti amerikānietes Kellija Čena/Sāra Hjūza un čehi Ondržejs Perušičs/Davids Šveiners.