• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Būs grūti! R. Kurucs izteicis domas par Vācijas basketbola izlasi

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 05:45, 06.09.2023


Latvijas vīriešu basketbola izlases nākamajai pretiniecei Vācijai, ar kuru latvieši tiksies Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, ir maz vājo vietu, izcēla Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.


Foto: LETA

Trešdien Latvijas basketbolisti Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēkosies ar Vāciju, kas līdz šim uzvarējusi visās piecās aizvadītajās spēlēs.

"Noteikti būs grūta spēle. Vācijai ir ļoti maz vājo vietu. Protams, katrai komandai ir kaut kādas vājās vietas, bet viņiem to ir daudz mazāk salīdzinot ar komandām pret kurām spēlējām iepriekš. Tā būs sīva cīņa, bet arī mēs esam sagatavojuši, ko likt viņiem pretī," teica basketbolists.

Vācijas izlases līderis ir saspēles vadītājs Deniss Šrēders, kurš katrā spēlē vidēji izcēlies ar 19,8 punktiem un 6,8 rezultatīvām piespēlēm. Kuruca uzdevums iepriekšējos mačos bija segt aizsardzībā komandu līderus un arī pret Vāciju viņa pienākumi pret Vāciju nemainīsies.

"Mani sagaida ļoti smags darbiņš, jo, visticamāk, segšu Denisu. Treneri ir izdarījuši ļoti labu darbu, izpētot pretiniekus, ir sagatavots plāns un domāju, ka tas varētu arī nostrādāt," norādīja Kurucs, kurš sīkākas detaļas par spēles plānu neatklāja.

Viņš izcēla, ka latviešiem pret Vāciju jāizmanto sava mobilitāte gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. "Aizsardzībā viņi laterāli kustās ļoti slikti. Vēl mēs varētu izmantot auguma pārsvaru atsevišķās situācijās. Uzbrukumā jāuzliek labi bloki un tad jāizmanto auguma pārsvars tuvāk grozam," piebilda basketbolists.

Tāpat Kurucs uzsvēra, ka abu komandu spēlētāji ir daudzpusīgi, kas padara abu vienību spēles stilus līdzīgus.

"Šodien skatoties treneru sagatavoto video, arī to sapratu, ka esam līdzīgas komandas. Viņiem arī visi ir principā metēji, kuri var spēlēt gan apakšā zem groza, gan ārā. Vienīgā atšķirība varētu būt tas, ka esam labāki aizsardzībā, kas mums ir lielāks bonuss. Aizsardzībā varam mainīties visu laiku un visi spēlētāji var nosegt katru pozīciju," skaidroja basketbolists.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 10.septembrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).