• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rastorgujevs PČ vasaras biatlonā sprintā finišē otrais, bet tiek diskvalificēts

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 23:24, 26.08.2023


Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs sestdien Slovākijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā 7,5 kilometru sprinta sacensības noslēdza otrajā pozīcijā, taču saņēma diskvalifikāciju.


Foto: Facebook

Sportistiem sacenšoties ar rollerslēpēm, Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā bija nekļūdīgs, bet otrajā neaizvēra vienu mērķi. Noslēgumā uzvaru izcīnījušajam beļģim Florānam Klodam, kurš šāva precīzi un finišēja 17 minūtēs un 52,6 sekundēs, viņš zaudēja 20,1 sekundi, taču saņēma diskvalifikāciju par to, ka, atstājot šautuvi, viņa šautene bija nepareizā pozīcijā, kas neatbilst drošības noteikumiem.

Līdz ar to otrais bija lietuvietis Vītauts Stroļa, kurš zaudēja 27,1 sekundi, bet vēl divas sekundes atpalika zviedrs Jespers Nēlins. Abi mēroja pa vienam soda aplim.

Renārs Birkentāls ar vienu kļūdu ugunslīnijā zaudēja vienu minūti un 4,6 sekundes, kas deva 13.vietu, bet Aleksandrs Patrijuks neaizvēra septiņus mērķus, zaudēja vairāk nekā trīsarpus minūtes un bija 62. no 67 startējušajiem biatlonistiem.

Sievietēm sešus kilometru sprintā uzvarēja igauniete Tūli Tomingasa ar vienu kļūdu šautuvē un finišu 16 minūtēs un 51,5 sekundēs. Precīzi šāvušās vāciete Līza Marija Šparka un čehiete Tereza Vinklārkova zaudēja attiecīgi 1,9 un 13,5 sekundes.

Annija Keita Sabule mēroja divus soda apļus un zaudēja divas minūtes un 15, sekundes, ieņemot 27.vietu. Sandra un Sanita Buliņas neaizvēra pa pieciem mērķiem, zaudējot vairāk nekā trīs minūtes - viņām attiecīgi 42. un 46.vieta no 57 sportistēm.

Jau ziņots, ka piektdien Rastorgujevs uzvarēja supersprintā.

Sacensības Osrblī beigsies svētdien.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko pārliecinoši iekļūst Madrides «WTA 1000» turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Sports Latvijas hokeja izlase aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Lozannā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Lasiet arī

Sports Rastorgujevam un Bendikai pasaules čempionātā astotā vieta pāru stafetē

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika ceturtdien Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā ieņēma astoto vietu pāru stafetē.

Sports Rastorgujevs sasniedz Latvijai otru labāko rezultātu 20 kilometru distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Nove Mesto pasaules čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē izcīnīja ceturto vietu, kas ir Latvijas biatlonā otrs visu laiku labākais rezultāts šajā disciplīnā.

Sports Rastorgujevam pasaules biatlona čempionātā 12.vieta sprinta distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma 12.vietu desmit kilometru sprintā, Renārs Birkentāls finišēja 70. un Edgars Mise - 77.vietā.

Sports Rastorgujevam Pasaules kausa posmā 22.vieta 12,5 kilometru iedzīšanā

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Šveicē Pasaules kausa trešajā posmā ieņēma 22.vietu 12,5 kilometru iedzīšanā.