• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Artūrs Kurucs izteicies par gaidāmajiem pretiniekiem Pasaules kausā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 15:11, 17.08.2023


Latvijas vīriešu basketbola izlases pretinieki Pasaules kausā spēlēs fiziskāk un atlētiskāk nekā komandas, kurām Latvijas basketbolisti līdz šim stājušies pretī pārbaudes spēlēs, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Artūrs Kurucs.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība "Arēnā Rīga" ar rezultātu 95:57 pārspēja Somiju.

"Uzvarējām ar lielu pārsvaru, bet, tā kā Luka Banki ir perfekcionists, mums ir vēl daudz kur pielikt. Pretinieki mūsu grupā būs vēl fiziskāki un atlētiskāki, tāpēc noteikti jāgatavojas cita stila basketbolam," teica Kurucs.

"Pirmā ceturtdaļa bija tas brīdis, kad pierast pie pretinieka, saprast kādu aizsardzību viņi spēlē, un tad jāmāk tam adaptēties, ko mēs labi izdarījām. Gatavojāmies, ka viņi spēlēs ar Lauri Markanenu un caur viņu parasti ir daudz kombinācijas, tāpēc bija nedaudz citādāks stils nekā gaidījām. Spēle ir 40 minūtes gara, no kurām pirmajās 20 minūtēs gāja grūti. Otrais puslaiks noteikti bija viens no labākajiem, ko šovasar esam spēlējuši," turpināja basketbolists.

Pēc četrām aizvadītām pārbaudes spēlēm Kurucs norādīja, ka viens no komandas galvenajiem uzdevumiem joprojām ir atrast pareizos veidus, kā laukumā vislabāk saprasties un saspēlēties.

"Vēl mēģinām saprast sevi kā komandu, jo nāk spēlētāji klāt. Dāvim bija tikai pirmā spēle un viņš arī labi iejutās. Jāmēģina visiem vienkārši saspēlēties," viņš piebilda.

Basketbolists izcēla, ka viens no Latvijas izlases ieročiem ir trīspunktu metiens, kuru Latvijas basketbolisti arī prot pietiekoši labi izmantot, taču valstsvienībā esot arī vairāki spēlētāji, kuri nepieciešamajos brīžos var gūt svarīgus punktus.

"Esam tāda komanda, kurā ir daudzi, kuri var būt punktu guvēji. Ja izlasē kāds aizdegās, tad tas noteikti ir jāizmanto, un šobrīd tas var būt jebkurš. Vienu dienu tas var būt Šmits, otru dienu - Dairis Bertāns, Žagars. Izlasē visi koncentrējas uz uzvaru," stāstīja Kurucs.

"Tas arī ir mūsu basketbols - skrienam, kustinām bumbu, mēģinām izmantot garos un izspēlēt caur viņiem. Pagaidām tas izdodas, ceru, ka tā arī ies uz priekšu. Tā ir doma, ar kuru Banki atnāca uz izlasi," skaidroja basketbolists.

Pēc spēles ar Somiju Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā). Uz Taivānu dosies 14 spēlētāji, starp kuriem ir arī Kurucs, taču tos 12 spēlētājus, kuri tiks pieteikti Pasaules kausam, Banki izraudzīsies neilgi pirms paša finālturnīra.

"Cerams, ka esmu pietiekoši pārliecinājis trenerus par iekļūšanu sastāvā, jo visās spēlēs un treniņos mēģinu atdoties uz 100%. Esmu enerģijas spēlētājs, kurš var aizsardzībā daudz iedot, bet uzbrukumā jāmēģina man pieņemt pareizos lēmumus, nekļūdīties un iemest savus metienus. Zinu, ka esmu metējs, tas arī man dod pārliecību," viņš norādīja.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.