• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pludmales volejbolisti Fokerots/Bulgačs izcīna bronzu Eiropas U-22 čempionātā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 00:38, 30.07.2023


Latvijas pludmales volejbola duets Kristians Fokerots/Olivers Bulgačs sestdien Rumānijā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas U-22 čempionātā, kamēr sieviešu turnīrā Anete Namiķe/Līva Ēbere ierindojās ceturtajā vietā.



Fokerots/Bulgačs, kuriem turnīrā bija trešais numurs, spēlē par bronzu ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) guva virsroku pār austriešiem Timo Hammarbergu/Timu Bergeru (5.).

Pusfinālā latvieši ar 0-2 (16:21, 19:21) atzina norvēģu Markusa Mūla/Jū Sundes (10.) pārākumu.

Savukārt Namiķe/Ēbere, kuras sacensībās bija izliktas ar ceturto numuru, spēlē par trešo vietu ar rezultātu 0-2 (15:21, 15:21) piekāpās spānietēm Sofijai Isuskisai/Ana Vergarai (2.).

Pirms tam pusfināla spēlē viņas ar 0-2 (19:21, 18:21) zaudēja čehietēm Kailijai Neušaeforovai/Markētai Svozilovai (8.).

Kā sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju (LVF) pēc turnīra teica bronzas medaļnieku treneris Atvars Vilde, šis bija labs pārbaudījums pirms Rīgā gaidāmā Eiropas U-20 čempionāta.

"Prieks par to, kā puiši nospēlēja kā komanda, jo tas ir jauns pāris, un komandas sadarbība pēc šī turnīra vieš lielu pārliecību. Esam jauni, un vēl divus - trīs gadus varam spēlēt U-22 turnīros. Starpība starp U-22, U-20 un U-18 vecuma spēlētājiem ir diezgan liela, it sevišķi šogad, jo citu valstu spēlētāji bija mūsējiem priekšā fiziskajā jomā, ar vecumu un briedumu. Mēs šajā rādītājā atpalikām, bet to kompensējam tehniskajā ziņā," LVF citē Vildes teikto.

Trenera ieskatā, šoreiz apstākļi sakrita, ka spēks izšķirošajās cīņās nespēlēja tik lielu lomu kā izturība un tehniskais izpildījums, jo pēdējās divas dienas bija liels karstums.

"Tā bija īsta raksturu cīņa. Grupas spēlē ar spāņiem pretinieki aizvadīja fenomenālu spēli - labāko turnīrā. Tas bija labs pārbaudījums, lai saprastu, ko mēs darām nepareizi. Salikām visus kauliņus pareizajās vietās, sakārtojām galvu un spēli, un rezultāts, tagad jau gribētu teikt, ir likumsakarīgs," stāstīja Vilde.

Viņš arī izcēla Latvijas sieviešu dueta sniegumu, atzīmējot, ka varbūt nedaudz pietrūka komandas spēles, jo pāris tika izveidots pēdējā brīdī.

"Uzvarētajās spēlēs Anete bija panākumu atslēga aizsardzībā, jo brīžiem rādīja brīnumus tieši tad, kad vajadzēja. To, ko mēs ar sieviešu pāra treneri Aleksandru Soloveju no viņas gaidījām, viņa arī izdarīja. Arī Līva turējās godam un izturēja," teica Vilde.

Apakšgrupu turnīrā un "play-off" līdz pusfināliem abi Latvijas dueti uzvarēja visās spēlēs.

Dāmu konkurencē dalību Eiropas U-22 čempionātā bija izcīnījusi komanda Anete Namiķe/Varvara Brailko, tomēr dažas stundas pirms izlidošanas uz sacensībām Brailko nācās atteikt savu dalību veselības problēmu dēļ un viņas vietā treneris komandā izvēlējās iekļaut Ēberi.

Ar Fokerotu/Bulgaču uz turnīru devies treneris Atvars Vilde, bet ar sieviešu pāri - Aleksandrs Solovejs.

Eiropas U-22 čempionāts Rumānijas pilsētā Timišoarā norisināsies līdz 29.jūlijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.