• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz ko fokusēsies LOK prezidents? Buks izstāstījis

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 19:33, 20.07.2023


Līdz nākamā gada martam, kad beigsies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta Jāņa Buka pilnvaras, viņš grib sakārtot LOK iekšējo sistēmu un apvienot Latvijas sporta organizācijas LOK vadībā, intervijā žurnālam "Ir" paudis Buks.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka 11.jūlijā Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Buks LOK ārkārtas Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēts par LOK prezidentu.

LOK prezidenta amatā viņš būs līdz nākamajām vēlēšanām 2024.gada martā, jo kandidēt uz atkārtotu ievēlēšanu liegs darbs "Olainfarm" padomes priekšsēdētāja amatā, kurā Buks darbojas kopš 2019.gada aprīļa.

LOK prezidents uzskata, ka astoņu mēnešu laikā jākoncentrējas uz "organizācijas iekšējās sistēmas sakārtošanu, labas pārvaldības ieviešanu", ieviešot arī principu, ka svarīgiem lēmumiem nepieciešami divu amatpersonu paraksti.

Otra Buka vēlme ir šajā laikā apvienot Latvijas sporta organizācijas LOK vadībā. Šobrīd valsts līdzekļi tiek arī, piemēram, Latvijas Sporta federāciju padomei un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijai.

"Ja to visu varam salikt zem viena jumta, administratīvās izmaksās var ietaupīt 300 000 eiro gadā," saka Buks, minot, ka apvienotai nozarei ir daudz augstāka vērtība. "Sportā tā ir liela nauda, ko var novirzīt federācijām."

"Iespējams, tas būs grūtākais projekts manā dzīvē - cilvēki, intereses, pasaules redzējumi ir dažādi. Neloloju ilūzijas, ka visi man piekritīs, bet ticu, ka skaidrais saprāts uzvarēs," saka LOK prezidents, norādot uz vēlmi dažādu organizāciju vadībai saglabāt neatkarību un amatus.

Tāpat kā iepriekš Latvijas Volejbola federācijā, kur viņš kā prezidents 2019.gadā saņēma smagu federācijas finansiālo stāvokli un veicināja privāto sponsorēšanu, arī LOK Buks vēlas palielināt privātā finansējuma sadaļu LOK budžetā, jo no organizācijai pieejamajiem 11 miljoniem eiro gadā privātais finansējums ir tikai apmēram 300 000.

Jau ziņots, ka maija vidū līdzšinējais LOK prezidents Žoržs Tikmers, kurš nonāca masu mediju uzmanības lokā saistībā ar iespējamu interešu konfliktu, nolēma atstāt amatu.

"Ja ir iekšējās iepirkumu procedūras, kā tāda situācija varēja būt?" neizpratnē par sava priekšgājēja interešu konfliktu ir Buks, minot, ka vai nu netika ievērotas procedūras, vai tās nebija pareizi izstrādātas.

Buku LOK prezidenta amatam izvirzīja piecas olimpiskās federācijas - Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Peldēšanas federācija, Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija un Latvijas Volejbola federācija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.