• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijai pasaules čempionātā paravieglatlētikā medaļu ieskaitē dalīta 30.vieta

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 13:50, 18.07.2023


Latvijas parasportisti Parīzē notikušajā pasaules čempionātā paravieglatlētikā medaļu ieskaitē ierindojās dalītā 30.vietā, bet visvairāk zelta godalgu izcīnīja Ķīnas pārstāvji.



Kā zināms, Latvijas paravieglatlēti izcīnīja divas zelta un vienu bronzas godalgu. Līdzīgu medaļu komplektu ieguva arī azerbaidžāņi, ar kuriem Latvijai dalīta 30.vieta sacensībās.

Ķīnas parasportisti tika pie 45 medaļām, no kurām 16 bija zelta, 16 - sudraba un 13 bronzas. Tomēr visvairāk medaļu izcīnīja Brazīlijas paravieglatlēti, kuri medaļu ieskaitē ieņēma otro vietu - 47 godalgas, no tām 14 zelta, 13 sudraba un 20 bronzas. Trešie ieskaitē ar 39 (10+14+15) bija ASV sportisti, aiz kuriem sekoja Lielbritānija ar 29 medaļām (10+8+11), Ukraina ar 22 (10+6+6), bet labāko sešinieku noslēdza Šveices parasportisti ar 14 medaļām (9+5+0).

Jau vēstīts, ka Latvijai divas medaļas izcīnīja Diāna Krūmiņa, kura triumfēja šķēpa mešanā un ieguva bronzas godalgu diska mešanā. Tikmēr Aigars Apinis tika pie zelta godalgas diska mešanā.

Kopumā pie medaļām tika 62 valstu komandas, bet mājiniece Francija ar četrām bronzas godalgām ieņēma vien 58.vietu.

Individuāli visvairāk medaļu - piecas - izcīnīja Šveices parasportiste Katrīna Debrunnere. Šveiciete ratiņkrēslu sacensībās dažādās distancēs tika pie četrām zelta un vienas sudraba medaļas. Četras medaļas (3+1+0) izcīnīja ungāriete Luka Eklere, bet pa trim zelta godalgām ieguva kubiete Omara Durāna, Marsels Hugs no Šveices un kolumbiete Karena Palomeka.

Desmitais pasaules čempionāts paravieglatlētikā nākamā gada paralimpisko spēļu mājvietā Parīzē norisinājās no 8.līdz līdz 17.jūlijam un tajā piedalījās 1206 paravieglatlētu no 103 valstīm, sportistiem cīnoties ne tikai par godalgām, bet arī ceļazīmēm uz 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm.

Latviju čempionāta pārstāvēja seši parasportisti - Diāna Krūmiņa, Dmitrijs Silovs, Aigars Apinis, Raivo Maksims, Edgars Bergs un Emīls Dzilna.

Kopumā čempionātā tika izcīnīti 168 medaļu komplekti, kā arī sasniegti 36 jauni pasaules rekordi dažādās disciplīnās.

2024.gada pasaules čempionāts paravieglatlētikā norisināsies no 17.līdz 25.maijam Japānas pilsētā Kobē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Daugaviņš: Esam nolikti uz ceļiem un tagad ir jāmāk piecelties

Latvijas hokeja izlase pēc smagā zaudējuma pasaules čempionāta mačā ir nonākusi punktā, no kura tai jāsāk augšupeja, sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta ceturtajā mačā pārliecinoši zaudē Vācijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:5, 0:1) kapitulēja Vācijai, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajās meistarsacīkstēs.

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Sports Vītoliņš: Pret vāciešiem vairs nebūsim favorīti

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Lasiet arī

Sports Jādiskutē, vai sporta naudas sadalē vēl lielāku uzsvaru likt uz masveidību

Latvijā ir vieta diskusijai, vai sporta naudas sadalē vēl lielāku uzsvaru likt uz sporta veidu masveidību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).

Sports Rīdzinieki iepazīstas ar Daugavas sporta manēžu (+VIDEO)

Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti.

Sports Latvijas izlases nevarēs spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Sporta likumā, kas nosaka, ka Latvijas izlasēm turpmāk būs aizliegts spēlēt pret Krievijas vai Baltkrievijas valsts izlasēm, ja tās piedalās sacensībās zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Sabiedrība Vieglatlētikas manēža pie Daugavas stadiona uzņems 1600 līdzjutējus (+VIDEO)

Pēc vairāk nekā 25 gadiem varēsim atkal pretendēt uz Pasaules un Eiropas junioru čempionātu rīkošanu Rīgā.