• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Futbola virslīgas trešā apļa ievadā tiek aizvadīti četri mači

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 01:31, 25.06.2023


Atgriežoties no izlašu pārtraukuma, "Optibet" Latvijas futbola virslīgā šodien tiks aizvadītas četras spēles, kas būs pirmās 19.kārtā un arī trešajā aplī.



Dienas pirmajā mačā plkst.16 "Liepāja" stadionā "Daugava" tiksies ar "Metta" futbolistiem. Virslīgu tiešraidē translē kanāls TV4 un portāls "Sportacentrs.com".

"Liepāja" pirms došanās izlašu pārtraukumā uzvarēja divos mačos pēc kārtas, savukārt "Metta" turnīra otro pusi sagaida ar četrām neuzvarētām spēlēm pēc kārtas.

Izpildot saistības par senākiem transfēriem, "Liepāja" turnīram var pieteikt jaunus spēlētājus. Tā vēju pilsētas komandā nonācis viens no "Jelgavas" vadošajiem futbolistiem Danila Patijčuks, tukumnieku rindās spēlējušais Roberts Meļķis, kā arī vairāki senegālieši.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Metta" komandai šajā mačā nevarēs palīdzēt galvenais treneris Andris Riherts, kā arī pussargs Daņiils Čiņajevs un aizsargs Mikus Vasiļevskis.

Pirmā apļa savstarpējā spēle pārcelta uz jūlija beigām, bet otrajā aplī komandas cīnījās neizšķirti 1:1.

Plkst.18 RFS "LNK Sporta Parks" stadionā tiksies ar čempioni "Valmieru". Abām vadošajām komandām RFS un "Riga" šodienas mači būs pēdējie pirms piektdien "Skonto" stadionā gaidāmā Rīgas lielklubu derbija.

RFS ir vienīgā komanda, kas pirmajos divos apļos neizjuta zaudējuma rūgtumu, trešo sagaidot ar trīs uzvaru sēriju. Valmierieši nostabilizējuši savu spēli un otrā apļa noslēgumā sarūpēja "Riga" pirmo zaudējumu sezonā.

Abas ir turnīra tabulas kaimiņienes, taču rīdzinieki valmieriešus apsteidz jau par 15 punktiem.

Vasaras pāreju periodā RFS pametis aizsargs Jovans Vlalukins, kurš atgriezies dzimtenē un par līguma izpirkuma maksu pievienojies Serbijas vicečempionei Bačka Topolas TSC. Savukārt "Valmieras" rīcībā atgriezies viens no iepriekšējās sezonas atslēgas spēlētājiem, Kolumbijas uzbrucējs Kamilo Mena, kurš gada pirmo pusi pavadīja īrē Polijas klubā Bjalistokas "Jagiellonia".

RFS komandu šajā mačā nevarēs vadīt galvenais treneris Viktors Morozs, kurš sakrājis brīdinājumus. "Valmierai" šī paša iemesla dēļ jāiztiek bez aizsarga Maksima Toņiševa.

Pirmajā aplī abas komandas spēlēja neizšķirti 0:0, bet otrajā ar 2:1 pārāka bija RFS.

Līdere "Riga" plkst.19 Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā viesosies pie "Jelgavas".

"Riga" otrā apļa noslēgumā piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā (0:1 pret "Valmieru") un tagad RFS apsteidz tikai par punktu. Jelgavnieki zaudējuši trīs no pēdējām četrām spēlēm, vienīgo uzvaru izcīnot pret valmieriešiem.

"Jelgavas" komanda čempionāta otro pusi sāks bez sava labākā vārtu guvēja Danila Patijčuka, kurš pārcēlies uz "Liepāju".

Galvaspilsētas komandai šajā cīņā jāiztiek bez Mora Gajē.

Pirmajā aplī "Riga" komandu no zaudētiem punktiem pēdējā minūtē izglāba Marko Regža (2:1), bet otrajā aplī rīdzinieku uzvara bija drošāka (3:1).

Tāpat plkst.19 sāksies mačs, kurā pastarīte "Super Nova" Salaspils stadionā uzņems "Auda" komandu.

"Super Nova" zaudējusi piecus mačus pēc kārtas un no priekšpēdējās pozīcijas atpaliek jau par septiņiem punktiem. "Auda", pēdējās spēlēs tiekoties ar pārējām četrām komandām, kas ir zem tās turnīra tabulā, izcīnījusi astoņus no 12 iespējamajiem punktiem.

"Auda" no "Riga" komandas ieguvusi brazīliešu uzbrucēju Režinaldu Ramirisu un no "Jelgavas" - pussargu Oskaru Rubeni. "Super Nova" turpretī zaudējusi Denisu Rakelu, kurš karjeru turpinās Polijā. Rakels un Jevgeņijs Miņins, kuram sakrātie brīdinājumi liegs šodien doties laukumā, ir "Super Nova" labākie vārtu guvēji.

Pirmajos divos apļos šo komandu spēles noslēdzās ar vienādiem rezultātiem - 2:0 "Auda" labā.

Kārtas noslēgumā "Daugavpils" pirmdien mājās tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem.

Pirmajos divos apļos komandas aizvadījušas pa 18 spēlēm katra, izņemot "Metta" un "Liepājas" vienības, kuru pirmās kārtas cīņa vēl nav aizvadīta.

Turnīra tabulas augšgalā ar 45 punktiem ir "Riga", 44 punkti ir RFS, bet 29 punkti - "Valmierai". 26 punktus sakrājusi "Liepāja", 24 punktus - "Auda", 22 - "Metta", 19 - "Tukums 2000"/"Telms", 18 - "Jelgava", 14 - "Daugavpils" un septiņus - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).