• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šilovs: Bijām gatavi atdot visu, lai tiktu pie uzvaras

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 09:57, 29.05.2023


Latvijas vīriešu hokeja izlase cīņā par bronzas godalgām bija gatava laukumā atstāt visus spēkus, lai uzveiktu amerikāņus, žurnālistiem pēc uzvaras teica Latvijas valstsvienības vārtsargs Artūrs Šilovs.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

"Pagaidām ir grūti to aptvert, jo nevaru noticēt, ka mums tiešām izdevās uzvarēt. No otras puses visi esam smagi strādājuši pie šī visa un esam nopelnījuši panākumu," stāstīja vārtsargs.

Tāpat Šilovs nenoliedza, ka Latvijas hokejisti ar savu pašaizliedzīgo cīņu laukumā bija pelnījuši izcīnīt pirmās godalgas pasaules čempionātā.

"Mums šī spēle bija vairākas reizes nozīmīgāka nekā amerikāņiem. Mēs bijām gatavi atdot visu, kas mums ir, lai tiktu pie uzvaras," izcēla Latvijas hokejists.

Šilovs spēlēja Ziemeļamerikā, pārstāvot Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Ebotsfordas "Canucks" un debitējot Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vankūveras "Canucks", tomēr viņš nedomā, ka vairākas sezonas Ziemeļamerikā dotu vārtsargam

"Visas komandas māk spēlēt līdzīgā stilā, tāpēc man nebija īsti priekšrocības. Katrai spēlei gatavojos vienādi," norādīja Šilovs.

Latvijas vārtsargs izšķirošajā spēlē atvairīja 26 pretinieku metienus, bet kopā pasaules čempionāta laikā tika galā ar 92,14% pretinieku metienu un vidēji ielaida katrā mačā 2,20 ripas.

Šilovs pēc finālmača, kurā ar 5:2 Kanāda pārspēja Vāciju un kļuva par pasaules čempioni, tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, kā arī tika iekļauts simboliskajā komandā un saņēma labākā vārtsarga balvu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Zemgus Girgensons ar «Lightning» zaudē «Maple Leafs» NHL mačā (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā ar Tampabejas "Lightning" komandu piedzīvoja zaudējumu.

Sports Vai Olimpiskais sporta centrs tiks slēgts?

Rīgas dome vilcinās atrisināt situāciju ar nomas maksas sadārdzinājumu Olimpiskajam sporta centram, tā uzskata Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Sports Vasiļjevs izcīna piekto vietu sezonas pirmajās «Grand Prix» sacensībās (+VIDEO)

Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs svētdien ASV izcīnīja piekto vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) daiļslidošanas "Grand Prix" sacensības "Skate America".

Sports Vilcāns pēc punktiem zaudē pirmā desmitnieka bokserim Jardam (VIDEO)

Latvijas bokseris Ralfs Vilcāns sestdien Londonā pēc punktiem zaudēja britam Entonijam Jardam, kurš pussmagajā svarā ir pasaules pirmā desmitnieka bokseris.

Lasiet arī

Sports Hokejistu dalībai kvalifikācijas turnīrā plāno piešķirt gandrīz pusmiljonu

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) plānots piešķirt 441 592 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar vīriešu hokeja valstsvienības sagatavošanos un dalību 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvijā 2024.gadā.

Sports OHL nākamajā sezonā spēlēs četras Latvijas komandas

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) 2024./2025.gada sezonā spēlēs četras Latvijas komandas, divas Lietuvas vienības un viens klubs no Igaunijas, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Sports Olimpisko spēļu kvalifikācijā Latvijai palīdzēs NHL komandu pārstāvji

Latvijas vīriešu hokeja izlasei Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varēs palīdzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības pārstāvošie Latvijas hokejisti, sarunā ar portālu hokejazinas.com atklāja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Girgensons paraksta trīs gadu līgumu ar «Lightning»

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons parakstījis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning", paziņoja klubs.