• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ierakstīta jauna lapa Latvijas vēstures grāmatā - izcīnītas bronzas medaļas

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 17:52, 28.05.2023


Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.


Foto: LETA

Latvija pagarinājumā ar 4:3 (2:2, 0:0, 1:1, 1:0) pieveica ASV valstsvienību.

Divus vārtus Latvijai guva Kristiāns Rubīns, pa vieniem - Roberts Bukarts un Jānis Jaks, bet ASV divus vārtus guva Roko Grimaldi, vienus - Mets Koronato.

Septītajā minūtē noteikumus pārkāpa Kārters Mazurs, un latviešiem bija vajadzīga minūte un 47 sekundes, lai realizētu vairākumu. Pēc Mārtiņa Dzierkala saspēles amerikāņu zonas kreisajā pusē pie apmales ar Rihardu Bukartu Rihards piespēlēja vārtu priekšā brālim, un Roberts tehniski ripu raidīja vārtu labajā augšējā stūrī, neatstājot vārtsargam Keisijam Desmitam nekādas iespējas atvairīt metienu.

Pēc nepilnām divām minūtēm Grimaldi, saņēmis ripu, pa labo pusi paslidoja uz priekšu un, noķēris Latvijas izlases vārtuvīru Artūru Šilovu uz pretkustību, meta ripu vārtsargam virs kājsarga vārtu kreisajā pusē.

Aleksa Taka noraidījuma laikā bīstamus momentus pie ASV vārtiem latviešiem neizdevās izveidot, bet Ralfa Freiberga noraidījumu izdevās izturēt.

Neilgi pēc mazākuma čempionātu debitants Dans Ločmelis pārķēra ripu un pa kreiso pusi izslidoja vienatnē pret vārtsargu, taču Desmits ripu atvairīja.

Nākamajā uzbrukumā Riharda Bukarta reids pa kreiso pusi beidzās ar metieniem pa vārtiem no tuva attāluma, ripa palika pie vārtu kreisā staba, kur to vārtos iegrūda uzbrukumam pieslēdzies Jaks, atjaunojot vadību - 2:1.

57 sekundes pirms pārtraukuma arī ASV izmantoja vairākumu, no kreisā iemetiena apļa ar specīgu metienu raidot ripu vārtu labajā augšējā stūrī.

Otro periodu aktīvi sāka ASV, izdarot piecus metienus pa vārtiem līdz laikam, kad pirmreiz ar metienu tika traucēts Desmits.

Patriks Brauns ar patālu metienu trāpīja pa Šilova sargāto vārtu stabu, pretuzbrukumā trijiem pret diviem amerikāņiem metiena brīdī nūja lūza Oskaram Batņam, bet vārti periodā, kaut arī pārsvars metienos bija amerikāņiem (10:3), gūti netika.

ASV turpināja uzbrukt arī pēdējā trešdaļā, pirmoreiz vadībā izvirzoties 47.minūtē, kad pēc uzvarēta iemetiena Latvijas zonā pa vārtiem no zilās līnijas meta aizsargs Dilans Sembergs. Ripa trāpīja Jakam un nokrita pie vārtu kreisā staba, kur to vārtos iemeta Mets Koronato, panākot 3:2.

Cenšoties atspēlēties, vairāk uzbruka Latvijas hokejisti, un viņu pūles tika atalgotas 55.minūtē, kad pēc Riharda Bukarta un Dana Ločmeļa piespēlēm ar metienu no zilās līnijas vārtus guva Kristiāns Rubīns, panākot 3:3. Ripa pēc viņa metiena nedaudz skāra metienu bloķējošo hokejistu un ielidoja vārtos.

Pagarinājumā bija vajadzīgas vien 82 sekundes, lai pēc Kaspara Daugaviņa reida pa labo malu un atspēles atpakaļ Rubīns raidītu ripu vārtu augšējā labajā stūrī, rezultatīvu piespēli pierakstot arī Jakam.

Latvijas izlasē trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Rihards Bukarts, divus rezultativitātes punktus bez Rubīna sakrāja arī Jaks (1+1), bet vārtos Šilovs atvairīja 26 metienus.

Pretiniekiem pa diviem rezultativitātes punktiem bez Grimaldi sakrāja arī Koronato (1+1) un Skots Perunovičs (0+2), bet vārtos Desmits atvairīja 21 metienu.

Par labāko Latvijas izlasē šajā mačā tika atzīts Batņa, bet ASV izlasē - Grimaldi.

Fināls ar Kanādas un Vācijas līdzdalību sāksies plkst.20.20. Svētdienas mačus tiešraidē pārraida televīzijas kanāls LTV7.

Sestdien pusfinālā Latvija ar 2:4 zaudēja Kanādai, bet ASV papildlaikā ar 3:4 piekāpās Vācijai.

Elites divīziju pameta Slovēnija un Ungārija, viņu vietā nākamgad 16 labāko vidū spēlējot Polijai un Lielbritānijai.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionātu kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Porziņģis ar favorīti «Celtics» sāk NBA izslēgšanas turnīru

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas pamatturnīra uzvarētāja Bostonas "Celtics" svētdien sāks izslēgšanas turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar Maiami "Heat".

Sports TTT Rīga basketbolistes ar graujošu uzvaru kļūst par Latvijas čempionēm (VIDEO)

"TTT Rīga" sestdien Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas otrajā spēlē izcīnīja graujošu uzvaru un kļuva par Latvijas čempionēm 23.reizi.

Sports Duplantis par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.

Sports Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti atgūst Latvijas čempiontitulu

Jēkabpils "Lūši" komanda piektdien nodrošināja Latvijas volejbola čempionāta zelta medaļas, valsts meistarsacīkstēs uzvarot piekto reizi vēsturē.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki

Latvijā otrdien no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājuši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pasaule ASV Senāts atbalsta iespējamu «TikTok» aizliegšanu valstī

ASV Senāts, otrdienas vakarā balsojot par vairākiem ar iekšējo un ārējo drošību saistītiem likumprojektiem, atbalstīja lēmumu, kas paredz aizliegt Savienotajās Valstīs sociālo tīklu "TikTok", ja tā īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" to nepārdos.

Sabiedrība Siliņa: Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību

Likums atļauj ministram izvēlēties aģentūras vadību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), runājot par ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (ZZS) lēmumu izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta.

Ekonomika «Tesla» peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 55%

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 1,1 miljarda dolāru peļņu, kas ir par 55% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.