• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV hokejisti kļūst par Latvijas pretiniekiem pasaules čempionāta bronzas spēlē

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / Pasaules Čempionāts Hokejā 2023
VS.LV 21:09, 27.05.2023


ASV vīriešu hokeja izlase sestdien Tamperē piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta pusfinālā un svētdien būs Latvijas valstsvienības pretiniece bronzas spēlē, kamēr par titulu cīnīsies Vācijas un Kanādas hokejisti.



Otrā pusfināla spēlē Vācija ar rezultātu 4:3 (2:2, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja ASV, uzvaras vārtus gūstot Frederikam Tifelsam.

Jau pēc nospēlētas 71 sekundes 1:0 amerikāņiem panāca Alekss Taks, kurš netraucēts saņēma ripu pie vārtu stūra un raidīja to mērķī. Pēc nepilnām trīs minūtēm Roko Grimaldi pēc izgājiena pret vārtsargu izpildīja spēcīgu metienu un nostiprināja ASV pārsvaru. Perioda otrajā pusē Tifelss realizēja vairākumu un Maksimiliāns Šūbers izpildīja netraucētu metienu pretī vārtiem - 2:2.

Amerikāņi vadību atguva otrās trešdaļas devītajā minūtē, kad atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Maikls Eisimons. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 83 sekundes, Vācijai spēlējot ar tukšiem vārtiem, Marcels Nēbelss no tuvas distances panāca 3:3.

Cīņa turpinājās desmit minūšu papildlaikā līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Divarpus minūtes pirms tā beigām Tifelss pretuzbrukumā ar metienu vārtu stūrī izrāva uzvaru vāciešiem.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase, pirmo reizi vēsturē spēlējot pasaules čempionāta pusfinālā, sestdien Tamperē ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) zaudēja Kanādai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas - Slovēnija un Ungārija - pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki par Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Sports Karloss Sainss svin uzvaru Austrālijas «Grand Prix»

"Ferrari" pilots Karloss Sainss svētdien izcīnīja pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešajā posmā - Austrālijas "Grand Prix".

Lasiet arī

Kriminālziņas Policija gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību protesta akcijas laikā

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju ir gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību sestdien pilsētas centrā, kur vienlaikus norisināsies protesta akcija un Pasaules hokeja čempionāta pusfināla spēļu tiešraižu publiskā skatīšanās, informēja Valsts policija.

Sports Rīgā plānots organizēt hokeja čempionāta spēļu tiešraižu publisko skatīšanos

Rīgā plānots organizēt Pasaules hokeja čempionāta pusfināla un fināla spēļu tiešraižu publisko skatīšanos.

Sports Vītoliņš: Komanda ir gatava nākamajam solim

Latvijas vīriešu hokeja izlase, pirmo reizi vēsturē sasniedzot pasaules čempionāta pusfinālu, ir gatava sīvai cīņai arī nākamajā mačā, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē tiekas ar Zviedriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē "Arēnā Rīga" spēkosies ar Zviedrijas valstsvienību, noskaidrojot vienu no četrām pusfinālistēm.