• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rodrigo Ābols izceļ komandas biedru pašaizliedzību izcīnītajā uzvarā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / Pasaules Čempionāts Hokejā 2023
LETA 07:42, 24.05.2023


Latvijas izlases hokejisti pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra izšķirošajā mačā spēlēja pašaizliedzīgi, komandas biedru sniegumu izcēla valstsvienības uzbrucējs Rodrigo Ābols.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti ar Šveici un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Papildlaikā uzvaras vārtus gūstot Rūdolfam Balceram, latvieši ceļazīmes iegūšanu atzīmēja ar uzvaru 4:3.

Ceturtdaļfinālā ceturtdien Rīgā pretī stāsies Zviedrija.

"Kurš gaidīja, kad būs viegli pret grupas līderiem? Noņemu cepuri nost čaļu priekšā, kuri gūlās zem ripām. Arī skatītāju priekšā, jo katru reizi, kad šveicieši mazliet pārņēma vadību, viņi mūs atbalstīja un taisīja troksni hallē," sarunā ar žurnālistiem stāstīja Ābols.

Ābols šajā mačā guva vārtus un piespēlēja Kasparam Daugaviņam, kurš piecas minūtes un četras sekundes pirms pamatlaika beigām panāca nepieciešamo neizšķirtu.

"Izgāju, pacēlu galvu un redzēju, ka esam divatā pret vienu. Pārsteidza, ar kādu aukstasinību nospēlējām. Prieks, ka ātri atguvām vārtus un devām sev iespēju," secināja Ābols.

Latvijas izlases kapteiņa Daugaviņa asistents Ābols, kurš šajā mačā tika atzīts par labāko valstsvienības rindās, uzsvēra, ka bija momenti, kuros emociju bija pārāk daudz un tās traucēja spēlēt.

"Savaldījāmies. Spēle aizies un rezultāts paliks. Esam ierakstījušies vēstures blociņā. Viens solītis sasniegts, ejam tālāk," teica Ābols.

Latvijas izlase ceturtdaļfinālam kvalificējusies pirmo reizi kopš 2018.gada.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Sports Bļugers palīdz «Canucks» uzsākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru (VIDEO)

Ar rezultatīvu piespēli svētdien Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pirmajā mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" izcīnīt uzvaru pār Nešvilas "Predators".

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā desmito vietu, bet Darja Semeņistaja palikusi 113.vietā.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti zaudē kanādiešiem pasaules čempionātā (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase, pirmo reizi vēsturē spēlējot pasaules čempionāta pusfinālā, sestdien Tamperē ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) zaudēja Kanādai un meistarsacīkstes noslēgs svētdien ar cīņu par bronzas medaļām.

Kriminālziņas Policija gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību protesta akcijas laikā

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju ir gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību sestdien pilsētas centrā, kur vienlaikus norisināsies protesta akcija un Pasaules hokeja čempionāta pusfināla spēļu tiešraižu publiskā skatīšanās, informēja Valsts policija.

Sports Rīgā plānots organizēt hokeja čempionāta spēļu tiešraižu publisko skatīšanos

Rīgā plānots organizēt Pasaules hokeja čempionāta pusfināla un fināla spēļu tiešraižu publisko skatīšanos.

Sports Vītoliņš: Komanda ir gatava nākamajam solim

Latvijas vīriešu hokeja izlase, pirmo reizi vēsturē sasniedzot pasaules čempionāta pusfinālu, ir gatava sīvai cīņai arī nākamajā mačā, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.