• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Velo maršruti Rīgā un Jūrmalā brīvdienām

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 08:45, 23.05.2023


Vasarā steidzam baudīt silto laiku un uzlabot savu fizisko un mentālo veselību. Cita starpā, regulārai braukšanai ar velo, pat neveicot garus maršrutus ir ļoti labvēlīga ietekme uz mūsu veselību.


Ilustratīvs foto.

Šāda mērena fiziskā aktivitāte sniedz daudzus ieguvumus, tostarp:

• Braukšana ar velosipēdu ir aerobā aktivitāte, kas stimulē sirdi un asinsriti, samazinot sirds slimību, augsta asinsspiediena un sliktā holesterīna risku;

• Braukšana ar velosipēdu ir efektīva fiziskā aktivitāte, kas palīdz dedzināt kalorijas un uzlabot vielmaiņu;

• Braukšana ar velosipēdu ir veselīgs veids, kā uzlabot izturību, muskuļu spēku un elastību. Tiek trenētas dažādas muskuļu grupas, tai skaitā kājas, gurni, sēža, vēders un mugura;

• Fiziskās aktivitātes, ieskaitot braukšana ar velosipēdu, stimulē endorfīnu, dabisko “laimes hormonu” izdalīšanos.

Citiem vārdiem, velo braukšana ne tikai uzlabo mūsu veselību, bet arī izraisa pozitīvas emocijas, samazina stresu un uzlabo garastāvokli.

Iespējams, jau kādu laiku iedomājaties sevi kopā ar ģimeni, draugiem vai vienatnē braucot pa velo maršrutu, baudot kustību prieku un patīkamu fizisku slodzi. Pat, ja esat pārliecināts auto piekritējs, šobrīd pārkāpšana uz velo, vismaz brīvdienās ir ļoti pievilcīga alternatīva. Velo infrastruktūra un maršrutu tīkls katru gadu uzlabojas, pielāgojoties dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības velo braucējiem, tomēr prātīgi būtu sākt ar īsiem maršrutiem un pakāpeniski veikto distance palielināt.

• Īsi maršruti

Parasti šie maršruti ir līdz 20-30 kilometriem un tos var veikt dažās stundās.

• Vidēji garie maršruti

Šie maršruti parasti ir aptuveni 50-100 kilometri gari, un tie var prasīt vairākas stundas, lai tos pabeigtu.

• Garie maršruti

Garie maršruti var būt vairāk nekā 100 kilometrus gari, un tos veic pieredzējušāki un fiziski sagatavotāki velo braucēji. Šādi maršruti var aizņemt veselu dienu un ietvert vairāku apskates vietu apmeklējumu, dažāda ceļa seguma un reljefa pārvarēšanu.

Visi minēto distanču maršruti ir atrodami tepat Rīgā, Jūrmalā un tuvākās apkaimēs. Veloceļvedis “Iepazīsti Rīgu ar divriteni” iesaka 15 velomaršrutus Rīgā un tās apkārtnē; Mārupes novadā vien izveidoti 12 dažāda garuma un grūtības maršruti. Jūrmala ir ideāla vieta atpūtai ar velo – vienas dienas velo maršruti no 13 līdz 25 kilometriem ir pa spēkam ikvienam, savukārt 80 kilometrus garais maršruts apkārt Ķemeru nacionālajam parkam paredzēts aktīviem un sportiskiem velobraucējiem. Tas iekļauj visu Ķemeru nacionālā parka perimetru un sniedz ļoti labu priekšstatu par nacionālajā parkā esošajām dabas un kultūrvēsturiskajām vērtībām.

Jūrmala ir vieta, kur izmēģināt pasaulē populāro velo braukšanu pa pludmali. Liedaga velomaršruts Lielupe – Ķesterciems ir 48 kilometrus garš un ietver ne tikai Jūrmalu, bet arī daudzos tradicionālos zemnieku ciematus: Bigauņciems, Lapmežciemu, Ragaciemu, Klapkalncienu, Apšuciemu, Plieņciems.

Atceraties, ka velosipēda modeļa izvēle brīvdienu braucieniem būs atkarīga no jūsu personīgajām vēlmēm, braukšanas stila un ceļa seguma, pa kuru plānojat braukt.

Iespēja apmeklēt velo veikalu un izmēģināt dažādus modeļus, noteikti ir veids kā izvēlēties sev piemērotāko. Cits variants ir apskatīt rekomendētu ražotāju velo modeļus zināma interneta veikala piedāvājumā. 220.lv sportiskai vasarai piedāvā Polijas ražotāja Romet zīmola velosipēdus. Romet velosipēdi pazīstami ar savu augsto kvalitāti, inovācijām un dažādiem velosipēdu modeļiem.

Ja esat ieinteresēts velo braucienos brīvdienās, Romet piedāvā dažādus velosipēdu modeļus, kas ir piemēroti šādām aktivitātēm. Romet Mustang ir viens no populārākajiem modeļiem, kas ir ideāli piemērots garākiem braucieniem un piedzīvojumiem brīvdienās. Tas ir aprīkots ar izturīgu rāmi, kas spēj nodrošināt stabilitāti un konstrukcijas izturību. Mustang ir aprīkots ar platām riepām, kas piedāvā lielisku saķeri gan uz šosejas, gan uz meža ceļa, ar tām būs iespējams arī veikt braucienu pa pludmales smiltīm.

Kad plānosiet velo maršrutu, svarīgi nepārvērtēt savas fiziskās spējas, laika apstākļus, ceļa segumu. Ieteicams sākt ar īsāku maršrutu, atbilstoši savai sagatavotībai un pieredzei. Neaizmirstiet par atbilstošu apģērbu un velo ķiveri, tāpat ērti sporta ikdienas apavi lieti noderēs gan braucienos pilsētā, gan vieglākos maršrutos ārpus tās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Vītoliņš: Pret vāciešiem vairs nebūsim favorīti

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību būs vienkāršāk spēlēt nekā pirmajos trīs mačos turnīrā, uzskata komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Vāciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē tiksies ar Vācijas valstsvienību.

Sports Latvijas hokejisti pasaules čempionātā uzvar Kazahstānu (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu.

Sports Komuls: Otrajā spēlē jau jutos daudz drošāk

Latvijas hokeja izlases aizsargs Markuss Komuls, kurš pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā ir viens no septiņiem valstsvienības debitantiem, aģentūrai LETA atklāja, ka savā pirmajā mačā bijis satraukts.

Lasiet arī