• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijai smagā spēlē minimāla uzvara pār grupas pastarīšiem Slovēniju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 18:38, 19.05.2023


Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" pasaules čempionāta B grupas spēlē pieveica Slovēniju.


Foto: LETA

Latvija uzvarēja ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0).

Vārtus Latvijas izlasē guva Rihards Bukarts, Kaspars Daugaviņš un Roberts Bukarts, bet slovēņiem ar precīzu metienu izcēlās Anže Kuralts un Miha Verličs.

Spēli aktīvāk sāka mājinieki, kuru vārtus arī šoreiz sargāja Artūrs Šilovs, nopelnot arī vairākumu, taču to izmantot neizdevās.

12.minūtē Latvijas hokejisti vadībā izvirzījās ātrajā uzbrukumā. Pēc Mika Indraša piespēles Andris Džeriņš pa kreiso uzbrukuma malu iegāja zonā un piespēlēja vārtu priekšā Rihardam Bukartam, kurš ripu raidīja pustukšos vārtos.

16.minūtē noraidījumu nopelnīja Oskars Cibuļskis, vairākus metienus pa Šilova vārtiem izpildot slovēņiem.

Otrais periods Latvijai sākās neveiksmīgi, pēc Kristapa Zīles un Kārļa Čukstes noraidījumiem Latvijai trīs minūtes un 58 sekundes spēlējot mazākumā. Mazākumā vārti netika zaudēti, taču līdz 25.minūtes beigām, kad beidzās otrais noraidījums, slovēņi periodā bija metuši pa Šilova vārtiem tikpat cik pirmajā periodā kopā - piecas reizes, kamēr latvieši šajā laikā tikai reizi meta pa vārtiem.

Uzbrukumā uz pretinieku zilās līnijas neveiksmīgi saduroties Zīlem un Rūdofam Balceram, kuram nevilšus sanāca sitiens ar plecu Zīlem pa galvu, divi viesu uzbrucēji izslidoja pret vienu mājinieku aizsargu un Anže Kuralts ar metienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī rezultātu izlīdzināja - 1:1.

32.minūtē Latvijai izdevās čempionātā gūt otros vārtus vairākumā, un atkal tas tika izdarīts ātrajā uzbrukumā. Pēc Uvja Balinska piespēles Daugaviņš pa labo pusi ieslidoja viesu zonā un ar metienu vārtu pašā labējā augšējā stūrī pārspēja Gašperu Krošeļu - 2:1.

38.minūtē Andris Džeriņš pretinieku zonā uzvarēja iemetienu, atspēlējot atpakaļ Robertam Bukartam, kurš bez apstrādāšanas ripu raidīja starp Slovēnijas vārtsarga kājsargiem, panākot 3:1.

Tikai 13 sekundes pirms otrā pārtraukuma slovēņi panāca 2:3, pēc Jana Urbasa metiena uz Šilova sargātajiem vārtiem ripu vārtos ielabojot Miham Verličam.

Vēl šajā periodā ar veiksmīgu reidu uz pretinieku vērtiem izcēlās Jānis Jaks, ripai pēc viņa metiena trāpot pa pārliktni.

Pēc pēdējā periodā spēlētas minūtes un 52 sekundēm Balinskis labajā pusē slovēņu zonā apspēlēja pretspēlētāju, izvairījās no otra pretinieku hokejista un no zonas vidus raidīja ripu vārtu labajā stūrī, taču pēc Slovēnijas izlases galvenā trenera Matjaža Kopitara pieprasījuma tiesneši video atkārtojumā konstatēja, ka brīdi pirms gūtajiem vārtiem vārtsargu viņa laukumā ir neatļauti traucējis Ronalds Ķēniņš, un vārti netika ieskaitīti.

Slovēņiem, vairāk metot pa vārtiem un minūti un 38 sekundes pirms mača beigām nomainot vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, tomēr neizdevās panākt izlīdzinājumu, jo Mārtiņu Dzierkalu Roberts Saboličs neatļauti kavēja, Latvijas uzbrucējam raujoties uz tukšiem slovēņu vārtiem, un uzvaru mājinieki nosargāja.

Latvijas izlasē par labāko tika atzīts Daugaviņš.

Plkst.20.20 maču sāks Kazahstāna un Slovākija, kas ir Latvijas izlases konkurentes cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Arī šo spēli translēs kanāls LTV7.

Ar 12 punktiem četrās spēlēs pirmo vietu grupā ieņem Šveice, 11 punktus guvusi Kanāda, desmit punkti ir Čehijai, bet ceturtā ar astoņiem punktiem piecās cīņās ir Latvija. Aiz mājiniekiem ar četriem punktiem ir Slovākija un Norvēģija, divus punktus guvusi Kazahstāna, bet bez punktiem piecās cīņās ir Slovēnija.

A grupā Tamperē Somija ar 7:1 sagrāva Ungāriju, bet plkst.20.20 sāksies Vācijas un Austrijas mačs. Šīs spēles translē televīzijas kanāls "Tet hokejs".

A grupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir ASV, 11 punktus sakrājusi Zviedrija, bet desmit punkti piecās spēlēs ir Somijai. Astoņi punkti ir Dānijas kontā, četri punkti ir Francijai, trīs - Vācijai, divus punktus piecās cīņās iekrājusi Ungārija, bet viens punkts ir Austrijai.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Polija un Lielbritānija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja somi, kuri izšķirošajā mačā bija pārāki pār Kanādu.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Lasiet arī

Sports Bailsa uzvar PČ daudzcīņā un kļūst par visu laiku godalgotāko vingrotāju

ASV sportiste Simona Bailsa piektdien Antverpenē izcīnīja savu sesto pasaules čempiones titulu vingrošanas daudzcīņā un kļuva par visu laiku godalgām bagātāko vingrotāju.

Sports Japānis Hašimoto PČ vingrošanā nosargā čempiona titulu daudzcīņā

Olimpiskais čempions japānis Daiki Hašimoto ceturtdien Antverpenē pasaules čempionātā vingrošanā atkārtoti kļuva par čempionu daudzcīņā.

Interesanti fakti Rīgā startē pasaules čempionāts spiningošanā no laivām - piedalās 14 valstis!

Šodien Rīgā tiek dots starts pasaules čempionātam spiningošanā no laivām.

Sports Zviedrijas futbolistes gāž ASV izlasi no pasaules čempioņu troņa

Zviedrijas sieviešu futbola izlase svētdien Melburnā sasniedza 2023.gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, astotdaļfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspējot ASV.