• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas futbolistes uzzina pretinieces pirmajā UEFA Nāciju līgas turnīrā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 02:10, 03.05.2023


Latvijas sieviešu futbola izlase UEFA Nāciju līgā stāsies pretī Maltai, Moldovai un Andorai, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).



Visas 51 Eiropas sieviešu futbola izlases jaunajā Nāciju līgas sacensību formātā tika sadalītas trīs līgās atbilstoši spēku samēriem - A līgā spēkosies 16 komandas, B līgā arī cīnīsies 16 vienības, bet C līgā spēlēs 19 izlases.

Pirms otrdien notikušās izlozes Latvija, atbilstoši reitingam, bija C līgas trešajā grozā kopā ar Lietuvu, Kazahstānu, Bulgāriju un Kipru. Latvijas valstsvienībā izlozes rezultātā varēja nokļūt kādā no četrām četru komandu grupām vai vienīgajā trīs komandu grupā.

C līgas apakšgrupā Latvija tika ielozēta kopā ar Maltu, Moldovu un Andoru, no kurām augstāk par Latviju (117.) FIFA rangā atrodas Malta (87.) un Moldova (110.), bet zemāk ir Andora (180.).

Apakšgrupas četras komandas savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties katra ar katru pa reizei mājās un viesos. Grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.

Nāciju līgas ieviešana arī sieviešu futbolā iezīmē jaunu kārtību Eiropas čempionātu kvalifikācijā, kas attieksies jau uz 2025.gada Eiropas meistarsacīkstēm. Līdzšinējo kārtību aizstās divi savstarpēji saistīti posmi - Nāciju līga un Eiropas čempionāta kvalifikācija. Katrā no tiem valstis būs sadalītas A, B un C līgās, aizvadot mājas un izbraukuma spēles savu grupu ietvaros.

Izmaiņas izspēles sistēmā izstrādātas ar mērķi palielināt sportiski nozīmīgu spēļu īpatsvaru, dodot komandām iespēju gan spēkoties ar sava līmeņa pretiniecēm, gan tiekties uz augstāku konkurenci, kā arī vienlaikus tam visām dalībniecēm tiek sniegta iespēja kvalificēties finālturnīram.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).