• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VEF Rīga izšķirošajā cīņā pārliecinoši pieveic Liepāju un sasniedz LBL finālu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 04:33, 01.05.2023


"VEF Rīga" svētdien nodrošināja vietu "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā.


Foto: VEF

Rīgas komanda savā laukumā pusfināla piektajā mačā ar rezultātu 87:61 (26:17, 21:18, 19:14, 21:12) pārspēja "Liepāju" un sērijā līdz trīs uzvarām svinēja panākumu ar 3-2.

Pirms noslēdzošajām desmit spēles minūtēm laukuma saimnieki bija iekrājuši 17 punktu pārsvaru, kas mača turpinājumā pieauga līdz 26 punktiem, ļaujot tikt pie pārliecinošas uzvaras izšķirošajā mačā.

Uzvarētāju rindās Kristers Zoriks izcēlās ar 17 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, Anrijs Miška, gūstot 16 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, sakrāja "double-double", bet Elaidža Klerenss pievienoja vēl 14 punktus.

Liepājas vienībā rezultatīvākie ar 14 punktiem bija Ričards Daniels Vanags un Kārlis Šiliņš, kurš arī tika pie septiņām bumbām zem groziem.

Rīgā galvaspilsētas klubs svinēja panākumu ar 79:64, izbraukumā piekāpās ar 71:76, Daugavpilī, mājinieku lomā esot "vefiešiem", pie uzvaras ar 78:75 tika liepājnieki, bet Liepājā ar 92:60 pārāki bija "vefieši".

"VEF Rīga" bija brīva no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, kamēr liepājnieki ceturtdaļfinālā ar 3-1 bija pārāki par "Latvijas Universitāti".

Rīgas vienība Latvijas-Igaunijas līgā regulāro turnīru noslēdza trešajā vietā, bet finālčetriniekā izšķirošajā mačā par čempiontitulu piekāpās Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey". Liepājas komanda apvienotajā līgā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, regulārajā turnīrā ierindojoties desmitajā pozīcijā.

Abas vienības šosezon Latvijas-Igaunijas līgā bija tikušās divas reizes. Pirmajā duelī ar 98:93 uzvaru svinēja "Liepāja", bet pēc tam pie panākuma ar 81:76 tika "VEF Rīga".

Otrā pusfināla pārī "Ventspils" ar 3-1 uzvarēja "Ogri". Finālsērijas pirmā spēle Rīgā paredzēta 3.maijā, bet bronzas sērija sāksies dienu vēlāk Ogrē.

Pērn par LBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bronzas godalgas izcīnot "Ogrei".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.