• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas U-18 hokejisti PČ spēlē cīņā par ceturtdaļfinālu tiekas ar Norvēģiju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / hokejs
LETA 01:36, 24.04.2023


Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase šodien Bāzelē pasaules čempionāta augstākās divīzijas ceturtajā mačā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā tiksies ar vienaudžiem no Norvēģijas.



Mačs "St. Jakob Arena" hallē sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka B grupas pirmajās spēlēs Latvija ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu.

Norvēģi ar 0:5 zaudēja Šveicei un ar 1:12 - ASV.

Latvijas hokejistiem tā būs pēdējā spēle B grupā, bet norvēģiem vēl atlikusi cīņa ar Somiju.

B grupā pēc trim mačiem deviņi punkti ir ASV, bet pa sešiem - Somijai un Šveicei, Latvija trijos mačos un Norvēģija divās cīņās ir bez punktiem.

A grupā trīs spēlēs pie deviņiem punktiem ir tikusi Zviedrija, sešiem - Kanāda, četri punkti ir Čehijai, divi - Slovākijai, bet Vācija līdzšinējās divās cīņās ir palikusi bez punktiem.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks 27.aprīlī, pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas apakšgrupās cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Lasiet arī

Sports Latvijas vīriešu hokeja izlase pēcspēles metienos pārspēj Austriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē pēcspēles metienos pārspēja Austriju.

Sports Latvijas hokejistēm zaudējums pēcspēles metienos trešajā mačā

Latvija ar 3:4 (1:0, 2:3, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Slovēnijai.

Sports Latvijas hokejistes turnīru sāk ar pārliecinošu zaudējumu Slovākijai (VIDEO)

Latvijas sieviešu hokeja izlase svētdien Rīgā pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas B grupas turnīra pirmajā spēlē ar rezultātu 1:7 (1:1, 0:6, 0:0) zaudēja Slovākijai.

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.