• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas jaunieši zaudē arī Šveicei, pēc trīs PČ spēlēm 17 ielaisti vārti

Teksta izmērs Aa Aa
Sports / hokejs
LETA 20:11, 23.04.2023


Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Bāzelē pasaules čempionāta augstākās divīzijas mačā piekāpās vienaudžiem no Šveices.


Foto: LHF

Latvija zaudēja ar 1:5 (1:2, 0:1, 0:2).

Vārtus Latvijas izlases labā guva Ēriks Mateiko.

Spēles 126.sekundē vārtus šveiciešiem guva Jamirs Rēbers, bet 14.minūtē Timo Bincli noraidījumu vārtu guvumā pārvērta Latvijas jaunieši. Tikai 36 sekundes bija vajadzīgas, lai pēc Kristofere Krūmiņa un Dāvida Livšica piespēlēm vārtus gūtu Ēriks Mateiko.

18.minūtē Latvija vēlreiz ieguva vairākumu, noteikumus pārkāpjot Nikam Balestram, taču vārtus jau 19 sekundes vēlāk guva šveicieši, izceļoties Leo Brajārs.

29.minūtē noraidījumu nopelnīja Darels Uļjanskis, un, lai arī šveicieši divu minūšu laikā nepaspēja gūt vārtus, tie bija vairākuma sekas, jo Endo Meiers ripu vārtos raidīja trīs sekundes pēc Uļjanska atgriešanās laukumā.

45.minūtē vairākumu izmantoja Šveice, kam tikai sešas sekundes bija vajadzīgas, lai 16 gadus vecais Daņiils Ustinkovs gūtu vārtus, sodot Latviju par Krista Retenaiā noraidījumu.

58.minūtē vēl vienus vārtus vairākumā, šoreiz uz sodīto soliņa atrodoties Rodionam Boltramovičam, guva Brajārs, izceldamies otro reizi mačā.

Latvijas hokejisti pa vārtiem meta 18 reizes, bet Šveice - 21 reizi.

Divus rezultativitātes punktus uzvarētājiem bez Brajāra sakrāja arī Meiers, Rēbes, Ustinkovs (visiem - 1+1) un Bincli (0+2).

Latvijas izlases vārtos aksels Ozols atvairīja 16 metienus, bet šveiciešu vārtos Evans Uē tika galā ar 17 metieniem.

B grupā pēc diviem mačiem pa sešiem punktiem ir ASV un Somijai, bet trijās spēlēs - Šveicei, bet Latvija trijos mačos un Norvēģija divās cīņās ir bez punktiem.

A grupā svētdien Slovākija ar 3:4 (0:1, 1:2, 2:1) piekāpās Kanādas jauniešiem.

Šajā grupā pie sešiem punktiem divos mačos tikusi Zviedrija, trijos - Kanāda, četri punkti divās spēlēs ir Čehijai, divi trijās - Slovākijai, bet Vācija līdzšinējās divās cīņās ir palikusi bez punktiem.

Jau ziņots, ka B grupas pirmajās spēlē Latvija ar rezultātu 1:7 zaudēja ASV, bet otrajā ar 2:5 atzina Somijas vienaudžu pārākumu. Šveicieši meistarsacīkšu ievadā ar 2:4 zaudēja Somijai, bet pēc tam ar 5:0 uzveica Norvēģiju.

B apakšgrupas pēdējā spēlē Latvijas hokejisti pirmdien spēkosies ar Norvēģiju.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināli notiks 27.aprīlī, pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo divu vietu ieguvējas apakšgrupās cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un pēdējā mačā ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase ieņem pirmo vietu grupā (VIDEO)

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo sastāvā sestdien Honkongā pirmajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā izcīnīja pirmo vietu grupā un iekļuva pusfinālā.

Sports Basketbola entuziasts Elbakjans sastrīdējās ar Rīgas aktīvistiem (+VIDEO)

"Grīziņkalna apkaimes biedrībā ir nevis tūkstošiem, bet aptuveni 140 biedri".

Lasiet arī

Sports Ostapenko Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Noskovu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā šodien tiksies ar čehieti Lindu Noskovu.

Sabiedrība Kā pareizi transportēt lielo sadzīves tehniku: speciālistu padomi (+VIDEO)

Mūsdienu elektroniskās iekārtas prasa rūpīgu apiešanos.

Sabiedrība Rīgas dome ir izstrādājusi ieteikumus iedzīvotājiem kara gadījumā (+VIDEO)

"Mums ir plāns arī šādiem gadījumiem", - pauž pašvaldība.

Sabiedrība Braže: Šis ir mana diplomātiskā darba augstākās punkts

Nominēšana ārlietu ministra amatam ir mana diplomātiskā darba augstākās punkts, šorīt intervijā TV3 izteicās ārlietu ministra amatam izvirzītā diplomāte Baiba Braže.