• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vējonis paziņo: Nepretendēju vadīt Latvijas Olimpisko komiteju

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 11:11, 13.04.2023


Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis negrasās pretendēt uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu, bet uzskata, ka no tā būtu jāatkāpjas Žoržam Tikmeram.



"Lai nebūtu nekādu pārpratumu un divdomību: vēlos uzsvērt, ka sporta pārvaldībā ir nepieciešamas pārmaiņas, bet mans fokuss ir vērsts uz Latvijas basketbola attīstību, tuvākos gadus plānoju pabeigt basketbolā iesāktos projektus, un vēlos kliedēt baumas, ka pretendēju vadīt LOK," LBS paziņojumā citēts Vējonis.

"Jau iepriekš publiski esmu paudis atbalstu idejai izveidot vienotu sporta pārvaldības modeli ar vienu, sporta sabiedrību apvienojošu un pārstāvošu, organizāciju kā pilnvērtīgu valsts partneri," norāda Vējonis.

"Savu pozīciju nemainu. Atkārtoti noraidu Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta Žorža Tikmera mēģinājumu publiskajā telpā izskanējušās ziņas par viņa iespējamo interešu konfliktu saistīt ar Latvijas Basketbola savienību un aicinu Tikmeru tikpat publiski atvainoties LBS un visai basketbola sabiedrībai par apvainojuma izteikšanu. Uzskatu, ka publiski izskanējusī informācija par iespējamo interešu konfliktu rada riskus olimpiskās kustības tēlam un sportam kopumā, tāpēc, atbilstoši demokrātisko valstu praksei, pareizākais risinājums šādā situācijā būtu LOK prezidenta atkāpšanās," klāsta Vējonis.

"Lai kopā ar visu basketbola sabiedrību turpinātu iesākto un attīstītu jaunas izdejas, vēlos un esmu gatavs turpināt strādāt basketbola labā un arī nākamajās vēlēšanās kandidēt uz LBS prezidenta amatu," apliecināja Vējonis.

"Nepretendēju būt LOK prezidents," viņš norādīja.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē LOK un LBS iesaistījās publiskā un konfliktējošā viedokļu apmaiņā pēc tam, kad Latvijas Televīzijas (LTV) "Sporta studijas" intervijā ar LOK prezidentu Tikmeru atklātībā nāca informācija par viņa bijušo un esošo ģimenes locekļu iesaisti uzņēmos, kas sniedz pakalpojumos olimpiskajiem centriem.

Pēc intervijas sekojošo sporta sabiedrības reakciju Tikmers sestdien publiskā paziņojumā nosauca par nomelnošanas kampaņu, kas vērsta pret viņu un viņa ģimeni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.