Šogad bez kausa - VEF Rīga zaudē finālā pret Prometey

Sports
LETA 20:33, 08.04.2023 0

Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" sestdien Tallinā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) finālā pārspēja "VEF Rīga" un izcīnīja čempiontitulu.

 

"Prometey" ar rezultātu 77:62 (20:21, 24:16, 22:14, 11:11) guva panākumu pār "VEF Rīga", neļaujot rīdziniekiem kļūt par čempioniem otro gadu pēc kārtas.

Pirmajā ceturtdaļā minimālu viena punkta pārsvaru izdevās iekrāt "vefiešiem", taču otrajā ceturksnī vadību pārņēma "Prometey" un puslaika pārtraukumā devās ar +7,

Savukārt trešajā ceturtdaļā "Prometey" ātri vien sakrāja piezīmju normu, tomēr tas netraucēja Ukrainas vienībai turpināt palielināt pārsvaru, kas pirms izšķirošās ceturtdaļas bija jau 15 punkti, Ukrainas komandai nosargājot pārsvaru līdz mača beigām.

Uzvarētāju rindās Džans Klavels ar 21 punktu bija rezultatīvākais, bet Ondržejs Balvīns pievienoja 14 punktus un desmit atlēkušās bumbas, sakrājot "double-double".

Rīgas komandā Kristers Zoriks guva 21 punktu, kamēr ar 13 punktiem izcēlās Elaidža Klerenss.

Par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Klavels, bet simboliskajā pieciniekā tika iekļauti Zoriks, Klavels, Balvīns, Džiteuriuss Gordons ("Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits") un Oleksandrs Kovļars (Tallinas "Kalev"/"Cramo").

Piektdien pusfinālos "VEF Rīga" ar 83:65 bija pārāka par Tallinas vienību, bet Slobožanskas "Prometey" ar 89:67 pārspēja "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

"VEF Rīga" ar 24 uzvarām 30 spēlēs turnīra tabulā ieņēma trešo vietu, bet ULEB Eirokausa astotdaļfināliste "Prometey" pamatturnīrā ar 29 panākumiem bija pirmā.

Ceturtdaļfinālā rīdzinieki ar 2-0 pārspēja Raplas "Avis"/"Utilitas", bet "Prometey" ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja, ar 2-1 pārspējot Ronalda Zaķa pārstāvēto "Viimsi".

Abās pamatturnīra spēlēs ar 81:71 un 92:73 pārāki bija Rīgā bāzētā Ukrainas kluba basketbolisti, taču viņu kaujasspējas ir ietekmējuši pēdējā laika savainojumi, kuru dēļ piektdien nevarēja spēlēt Delenta Stīvenss, Keilebs Agada un Deivids Džons Kenedijs, bet sestdien pēc pusfinālā gūta savainojuma nevarēja spēlēt komandas kapteinis Deniss Lukašovs.

Jau ziņots, ka cīņā par bronzas godalgām Nikolaja Mazura vadītā "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" ar 63:60 (14:8, 20:16, 10:21, 19:15) pārspēja Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.