• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:38, 19.09.2024


Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.



Pēc Abiada teiktā, trešdien tika nogalināti 25 cilvēki, bet otrdien - 12 cilvēki.

Libānas oficiālā ziņu aģentūra NNA vēstīja, ka sprādzieni notikuši rajonos, kur ir spēcīgas pozīcijas šiītu kustībai "Hizbollah".

Savukārt ar "Hizbollah" saistītais telekanāls "Al Manar" ziņo, ka rācijas sprāgušas daudzos Libānas apvidos.

"Hizbollah" tuvs avots sacīja, ka šīs kustības locekļu izmantotas rācijas eksplodējušas tās bastionā Beirūtā. Valsts mediji ziņoja par līdzīgiem sprādzieniem Libānas dienvidos un austrumos.

Sakaru ierīču sprādzienu vilnis Libānā tika pieredzēts arī otrdien.

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni un četri mediķi.

Taivānas uzņēmums "Gold Apollo" trešdien paziņoja, ka piešķīris savu zīmolu peidžeriem, kas tagad eksplodējuši Libānā, taču tos ražojis Budapeštā reģistrēts uzņēmums.

ASV laikraksts "New York Times" iepriekš ziņoja, ka peidžeri bija pasūtīti Taivānas ražotājam "Gold Apollo", bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām.

Ungārijas valdības pārstāvis sakariem ar presi Zoltāns Kovāčs trešdien paziņoja, ka uzņēmumam, kas ir saistīts ar Libānā otrdien sprāgušajiem vairākiem simtiem peidžeru, nav ražotnes Ungārijā un šie peidžeri nekad Ungārijas teritorijā nav bijuši.

"Varasiestādes apstiprinājušas, ka attiecīgais uzņēmums ir tirdzniecības starpnieks, kam Ungārijā nav ražošanas vai darbības vietas," platformā "X" pauda amatpersona.

"Minētās ierīces nekad nav bijušas Ungārijā," norādīja Kovāčs, piebilstot, ka šī lieta "nerada valsts drošības risku".

"Hizbollah" notikušajā vaino Izraēlu un draud atriebties.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule «Hizbollah» no Libānas izšāvis raķetes pret Izraēlu

Libānas šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah" paziņojis, ka trešdien izšāvis raķetes uz Izraēlu, izsaucot atbildes uguni.

Pasaule Omskā noticis sprādziens naftas pārstrādes rūpnīcā, izraisījies ugunsgrēks

Krievijā Omskā pirmdien noticis sprādziens naftas pārstrādes rūpnīcā, tur izraisījies ugunsgrēks, vēsta "Telegram" kanāls 112 un citi Krievijas mediji.

Pasaule Sprādzienā Čehijas armijas poligonā ievainoti deviņi karavīri

Sprādzienā Čehijas armijas poligonā, kur tiek apmācīti Ukrainas karavīri, pirmdien ievainoti deviņi karavīri, paziņojusi armija un slimnīca.

Sabiedrība Tiesa: Rīgas domei būs jāatjauno gāzes sprādzienā Āgenskalnā cietušais nams

Rīgas pilsētas tiesā šodien apmierināja gāzes sprādzienā 2020.gada nogalē Āgenskalnā sabojātās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku prasību pret Rīgas domi par ēkas atjaunošanu.