• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LBS un vēl 8 federācijas FIBA vadībai atkārtoti apliecina atbalstu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:47, 15.03.2023


Latvijas Basketbola savienība (LBS) un vēl astoņu valstu basketbola jumtorganizācijas Starptautiskās Basketbola asociācijas (FIBA) vadībai atkārtoti apliecinājušas konsekventu atbalstu Ukrainai, ziņo LBS.



Pēc LBS iniciatīvas sarīkotajā neklātienes sanāksmē pirmdien, 13.martā, Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju vadītāji atkārtoti vērsuši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) vadītāju uzmanību uz nepieciešamību turpināt sniegt vispusīgu atbalstu Ukrainas basketbola organizācijām, kā arī nepieļaut agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas jebkādu līdzdalību starptautiskajās basketbola aktivitātēs.

Sanāksmē piedalījās deviņu valstu - Latvijas, Dānijas, Igaunijas, Islandes, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas - basketbola organizāciju pārstāvji, kā arī FIBA ģenerālsekretārs Andreass Zagklis un FIBA Eiropas nodaļas izpilddirektors Kamils Novaks.

FIBA vadītājiem tika atgādināts par lielo atbalstu, ko Latvijas un citu mūsu reģiona valstu basketbola organizācijas, valdības un pašvaldības, kā arī privātpersonas sniegušas un turpina sniegt Ukrainas basketbola sabiedrības pārstāvjiem - gan jauniešiem, gan profesionāļiem. Vienlaikus visas deviņas valstis konsekventi iestājušās par nepieciešamību nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas pārstāvju līdzdalību starptautiskajā dzīvē, kamēr šīs valstis īsteno ar starptautiskajām tiesībām nesavienojamas agresīvas darbības.

"Diemžēl bažas rada fakts, ka citos reģionos sabiedrības attieksme pret Eiropas centrā notiekošo karu nav tik principiāla. To apliecina arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas(SOK) paziņojumi par iespējamo Krievijas sportistu atgriešanos sacensībās un līdzdalību Parīzes spēlēs," teikts LBS paziņojumā. "Eiropas sporta organizāciju opozīcija šādiem paziņojumiem ir nepiedodami minimāla un bikla."

Pēc SOK paziņojuma Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas basketbola jumtorganizāciju pārstāvji atkārtoti informēja FIBA par savu nostāju un atsauca dalībniekus no programmas "FIBA Wilead", kurā bija uzņemti Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

Notikušajā neklātienes sanāksmē FIBA vadītāji tika informēti par Baltijas valstu, Ziemeļvalstu un Polijas apņēmību turpināt sniegt visu iespējamo palīdzību Ukrainas Basketbola federācijai, tai skaitā arī informatīvajā karā, sadarboties ar kolēģiem Ukrainā, lai stiprinātu pozīcijas pirms maijā gaidāmajiem Eiropas basketbola notikumiem - FIBA Europe Ģenerālās Asamblejas un amatpersonu vēlēšanām -, kā arī turpināt pārliecināt Eiropas sporta sabiedrību par to, ka jebkāda Krievijas un Baltkrievijas sportistu un amatpersonu iesaiste starptautiskajā sporta dzīvē nav pieļaujama līdz brīdim, kamēr tiks izbeigta karadarbība.

Jau ziņots, ka vēl februārī deviņas minētās nacionālās basketbola organizācijas norādīja, ka apsvērs iespēju atsaukt savus pārstāvjus no visām FIBA komisijām, struktūrām un programmām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.