• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rastorgujevs izcīna devīto vietu Pasaules kausa posmā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 00:33, 13.03.2023


Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa posma 15 kilometru distancē ar kopēju startu.


Foto: LETA

Uzvaru, pateicoties nevainojamai šaušanai, izcīnīja norvēģis Velte Šostads Kristiansens.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā guļus šāva ātri un precīzi, kas ļāva trasē atgriezties lielās grupas priekšgalā. Arī otrajā ugunslīnijā alūksnietis bija nekļūdīgs un saglabāja vietu līderu grupā, kuras priekšgalā ar desmit sekunžu pārsvaru bija Kristiansens.

Pirmajā šaušanā stāvus Rastorgujevs kļūdījās vienu reizi, kā dēļ atkāpās uz otro grupu, bet Kristansens ar nekļūdīgu šaušanu saglabāja nelielu vadību. Arī pēdējā šaušanā Rastorgujevs neaizvēra vienu mērķi un trasē atgriezās 12.vietā dažas sekundes aiz devītās pozīcijas.

Kristiansens arī pēdējā šaušanā bija precīzs un devās pretī uzvarai, finišējot 35 minūtēs un 17,0 sekundēs. Otro vietu izcīnīja viņa tautietis Juhanness Dāle, bet trešais bija francūzis Ēriks Pero, kuri mēroja pa vienam soda aplim un zaudēja attiecīgi 9,1 un 12,3 sekundes.

Rastorgujevs apdzina tuvākos konkurentus un atpalika 40,3 sekundes, izcīnot devīto vietu.

Pirmajās sacensībās Anesī uzvaru šajā disciplīnā svinēja Norvēģijas biatlonists Dāle, bet Rūpoldingā uzvaru izcīnīja Pasaules kausa līderis kopvērtējumā norvēģis Juhanness Tingness Bē.

Pirms sezonas noslēdzošajām trīs sacensībām Bē, kurš iekrājis 1319 punktus, par 371 punktu apsteidz Sturlu Holmu Lēgreidu un ir nepanākams. Rastorgujevam 246 punkti dod 27.vietu.

Sacensībās ar kopēju startu pēc trīs no četrām sacensībām pirmais ar 210 punktiem ir Kristiansens, par 22 punktiem pārspējot Dāli. Rastorgujevs, kurš piedalījies divos mačos, ar 54 punktiem ir 22.vietā.

Nākamnedēļ Pasaules kausa sacensības noslēgsies ar posmu Oslo.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Sports Karloss Sainss svin uzvaru Austrālijas «Grand Prix»

"Ferrari" pilots Karloss Sainss svētdien izcīnīja pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešajā posmā - Austrālijas "Grand Prix".

Lasiet arī

Sports Rastorgujevam pasaules biatlona čempionātā 12.vieta sprinta distancē

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma 12.vietu desmit kilometru sprintā, Renārs Birkentāls finišēja 70. un Edgars Mise - 77.vietā.

Sports Bendikai piektā vieta pasaules biatlona čempionātā sprinta distancē

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Čehijas pilsētā Nove Mesto pasaules čempionātā ieņēma piekto vietu 7,5 kilometru sprintā, sasniedzot Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātu individuālajās disciplīnās sieviešu sacensībās, Annija Keita Sabule ieņēma 79. un Sandra Buliņa - 85.vietu.

Sports Latvijas biatlonisti Eiropas čempionāta jauktajā stafetē finišē 14.vietā

Latvijas biatlonisti Renārs Birkentāls, Edgars Mise, Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule svētdien Osrblī finišēja 14.vietā Eiropas biatlona čempionāta jauktajā stafetē.

Sports Latvijas biatlonisti PK posmā startēs sieviešu un vīriešu komandu stafetēs

Latvijas sportisti šodien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā startēs sieviešu 4x6 kilometru un vīriešu 4x7,5 kilometru komandu stafetēs.