• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bagatskis aizstāv IZM lēmumu apturēt daļu finansējuma sportistiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 13:25, 12.03.2023


Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomnieks sporta jautājumos Ainars Bagatskis aizstāv Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu apturēt daļu finansējuma sportistiem, kuri startē kopā ar agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem, izriet no sestdien medijiem izsūtītās vēstules, kuras autentiskumu Bagatskis apstiprināja aģentūrai LETA.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) līgumu ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) LOK otrdien valdes sēdē lēma par finansējuma pārtraukšanu trim sportistiem, jo viņi piedalījušies komercsacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem. Ikmēneša pabalsts apturēts tenisistei Aļonai Ostapenko un riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam.

Bagatskis norāda, ka, neskatoties uz pabalstu izmaksas apturēšanu, saglabāta iespēja saņemt visu nepieciešamo Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalstu un finansējumu, lai nodrošinātu sportistu gatavošanos startiem valsts izlasē.

Bagatskis arī atzīmē, ka Krievijas brutālās agresijas rezultātā nogalināti un Ukrainas sporta ierindā nekad vairs nebūs jau vairāk nekā 280 sportisti, tai skaitā bērni, un sporta darbinieki. Vairāk nekā trīs tūkstoši Ukrainas sportisti un sporta darbinieki šobrīd atrodoties frontē, aizstāvot savu zemi un tiesības nodarboties ar sportu. Izpostīti jau vairāk kā 320 sporta objekti, no tiem vismaz 87 gandrīz pilnībā.

"Čakšas vadībā aktīvi komunicējam ar mūsu partneriem sporta organizācijām Latvijā, sporta ministrijām Baltijā un citur Eiropā, centienos rast pamatotus risinājumus attiecībā par savu valstu sportistu dalību komercsacensībās šajos apstākļos, kā arī nodrošināt vienotu atbalstu Ukrainai sporta nozarē, kas ir tikai neliels pienesums, ko varam sniegt valstij, kurā sportisti un sporta darbinieki burtiski cīnās par izdzīvošanu," rakstīts vēstulē.

Ārštata padomnieks sporta jautājumos atklāj, ka bijusi komunikācija arī ar Ukrainas sporta ministru un nacionālās olimpiskās komitejas prezidentu Vadimu Gutcaitu, kurš apliecinājis, ja ukraiņu sportisti pēc pašu izvēles piedalās komercsacensībās, kur piedalās arī agresorvalstu sportisti, valsts finansējums šādiem sportistiem netiek nodrošināts.

"Latvija nav liegusi sportistiem piedalīties sacensībās, kur startē Krievijas un Baltkrievijas sportisti, nav izslēgusi šos sportistus no LOV, nav apturējusi valsts atbalstu, kas nepieciešams sportistam valsts pārstāvēšanai, nav liegusi dalību valsts izlasē, bet atbilstoši IZM līgumā ar LOK noteiktajam, ja sportists šādās sacensībās piedalās, viņam tiek apturēta mēneša pabalsta izmaksa," norāda Bagatskis.

Šāds noteikums šobrīd tiekot piemērots, kopīgi ar sporta organizācijām meklējot risinājumus, kas atbilstu valsts mērķiem, kā arī iespējami respektētu sportistu, kuri godam nes Latvijas vārdu tās valstsvienībās, individuālās karjeras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm kļuva Kanādas valstsvienība (VIDEO)

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Sports Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

Sports Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien cīnīsies par olimpisko spēļu ceļazīmi

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā šodien Honkongā pirmā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā tiksies ar Nīderlandi.

Sports Balinskis un «Panthers» papildlaikā pārspēj Girgensona «Sabres»

Latvijas aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā tika pie panākuma papildlaikā, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Lasiet arī

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.

Sabiedrība VDD nekonstatē pārkāpšanu saistībā ar Avena un Šeflera helikoptera pārdošanu

Valsts drošības dienests (VDD) marta beigās izbeidzis kriminālprocesu par iespējamu pret miljardieri Pjotru Avenu noteikto Eiropas Savienības (ES) sankciju pārkāpšanas mēģinājumu saistībā ar viņa un "Amber Latvijas balzams" īpašnieka, miljardiera Jurija Šeflera uzņēmumam piederošā helikoptera "Bell 429" pārdošanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais lēmums.

Pasaule Britu izlūki: Krievija par sankcijām pakļautām precēm pārmaksā 60%

Trešās valstis par dažu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krieviju nosaka pat vairāk nekā 60% uzcenojumu, tādējādi izjaucot Krievijas ieroču eksporta piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru un sarežģījot maksājumu mehānismus, kā rezultātā ievērojami samazinās Krievijas ieroču eksports, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums.