• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Basketbolists Ronalds Zaķis atgriežas Igaunijas Viimsi komandā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 21:35, 08.03.2023


Latvijas basketbolists Ronalds Zaķis, kurš jau iepriekšējā sezonā spēlēja Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandā "Viimsi", atgriežas tās sastāvā un 15.marta spēlē Vīmsi dosies laukumā cīņā ar "VEF Rīga", ziņo Igaunijas basketbola klubs.


Ronalds Zaķis
Foto: Viimsi

Zaķis 2021./2022.gada sezonā palīdzēja "Viimsi" komandai LIBL sacensībās izcīnīt sudraba medaļas, vidēji 22 laukumā pavadīto minūšu laikā gūstot 15 punktus un izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

"Esmu ļoti priecīgs atgriezties "Viimsi" komandā un palīdzēt tai līdz sezonas beigām gan LIBL, gan Igaunijas čempionātā," saka Zaķis.

"Gribu parādīt labu spēli un iepriecināt visus "Viimsi" līdzjutējus ar skaistām uzvarām," bilst spēlētājs.

Līdzšinējo sezonas daļu centra spēlētājs aizvadīja Groningenas "Donar" vienībā, bez Nīderlandes augstākās līgas sacensībām piedaloties arī FIBA Eiropas kausa izcīņā, kur apakšgrupā tikās arī ar Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Nīderlandes čempionātā viņš vidēji spēlē laukumā pavadīja 19 minūtes, guva deviņus punktus un izcīnīja gandrīz četras atlēkušās bumbas.

Vīmsi klubs vēsta, ka "vairākas izmaiņas Groningenas kluba vadībā un sastāvā noveda pie situācijas, kurā Zaķa aģents pats sazinājās ar "Viimsi" izpilddirektoru Tanelu Einasti.

"Tā kā sezonas sākumā viss nav noticis gluži tā, kā cerējām, esam saglabājuši iespēju nepieciešamības gadījumā piesaistīt vēl vienu spēlētāju. Mūsu vīzijā tas varēja būt tikai mums pazīstams spēlētājs, t.i., vai nu mūsu bijušais spēlētājs, vai spēlētājs no kādas Igaunijas vai Latvijas komandas," papildinājuma piesaistīšanas nosacījumus skaidro Einaste.

"Kad iespēja pievienoties radās Zaķim, bija skaidrs, ka tieši viņš mums ir īstais "puzles" gabals, kurš iekļausies komandā nepieciešamajā pozīcijā," skaidro Einaste, piebilstot, ka Zaķis spēlē lielu lomu arī ģērbtuvēs.

No latvieša ik spēlē tiek gaidīts 20-25 minūšu ieguldījums.

"Laikam visi, kas ir sekojuši līdzi LIBL un mūsu komandas aktivitātēm, zina, ka Zaķim pagājušajā gadā bija liela loma mūsu panākumos," atgādina komandas treneris Valdo Lipsu.

"Ronalds ir kvalitatīvs spēlētājs un ļoti labs komandas biedrs, kurš ir nozīmīgs gan laukumā, gan ārpus tā. Viņš mums ir vajadzīgs gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," par latvieti saka Lipsu. "Treneri sagaida arī lielu Zaķa pienesumu cīņā zem groziem, kur pēdējās spēlēs izjūtam grūtības. Viņa pievienošanās mums dod iespēju arī labāk sadalīt spēles laiku starp spēlētājiem."

35 gadus vecais latviešu centra spēlētājs pirms cīņām "Viimsi" sastāvā spēlēja Vācijas pēc spēka otrās līgas klubā Rostokas "Seawolves", bet pirms došanās uz "Seawolves" Zaķis pārstāvēja Kurzemes vienību "Ventspils", kurai pievienojās 2006.gadā, pirms tam vairākus gadus esot arī "Ventspils Augstskolas" basketbola komandas dalībnieks.

2019.gadā Zaķis "Ventspils" sastāvā kļuva par LIBL pirmās sezonas uzvarētāju.

Basketbolists īsu brīdi ir pavadījis "VEF Rīga" komandā, pēc tam dodoties leģionāra gaitās uz Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2016.gadā atkal atgriežoties Ventspilī.

Latvijas izlases formā Zaķis aizvadīja 45 spēles, gūstot 229 punktus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.