• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cipuļa un Kalendas četrinieku ekipāžas startēs Pasaules kausā bobslejā

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 08:20, 22.01.2023


Latvijas pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās četrinieku ekipāžas šodien Altenbergas trasē Vācijā startēs Pasaules kausa bobslejā sestajā posmā, kas vienlaikus ir Eiropas čempionāts.


Foto: LETA

Pirmais brauciens sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, bet otrais notiks pusotru stundu vēlāk. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translēs kanāls "TV3 Sport Open".

Kalenda ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Mareku Lazdānu 16 četrinieku konkurencē startēs otrais, bet Cipulis ar Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu trasē dosies ar astoto numuru.

Pagājušajā nedēļā Altenbergā tika aizvadīts Pasaules kausa piektais posms, kurā Cipulis ieņēma sesto vietu, bet Kalenda - devīto. Kalendam šie Altenbergā ir pirmie Pasaules kausa posmi karjerā, iepriekš šeit startējot tikai Eiropas kausā.

Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku sacensībās līderis ar 1077 punktiem ir trīs uzvaras izcīnījušais vācietis Frančesko Frīdrihs. Brits Breds Hols, kurš uzvarējis pārējos divos posmos, ar 1062 punktiem ir otrais, bet Frīdriha tautietis Johanness Lohners ar 978 punktiem - trešais.

Cipulis ar divās sacensībās iegūtiem 288 punktiem ir 13.vietā, bet Kalenda ar 280 punktiem - 15.vietā.

Sestdien divnieku sacensībās Latvijas divnieks Cipulis/Miknis ieņēma septīto vietu Eiropas čempionāta vērtējumā, bet Kalenda un Ivo Dans Kleinbergs ierindojās 15.vietā, par čempioni kļūstot Vācijas ekipāžai ar pilotu Lohneru.

Sezonas pirmajā daļā līdz gadu mijai Latvijas sportisti startēja Eiropas kausa sacensībās, uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nedodoties. Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, varētu izlaist visu sezonu.

No 24.janvāra līdz 5.februārim plānots pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā, bet pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19.februrārim notiks pēdējais posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Lasiet arī

Sports Cipuļa četrinieks pasaules čempionātā pirmajā trijniekā pirms pēdējā brauciena

Latvijas pilota Emīla Cipuļa vadītais četrinieks ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi Sanktmoricas trasē Šveicē pirms pasaules čempionāta bobslejā pēdējā, ceturtā brauciena ieņem stabilu trešo pozīciju.

Sports Siguldā sākas Eiropas kausu posmi skeletonā un bobslejā

Šodien Siguldā sāksies Eiropas kausu posmi skeletonā un bobslejā.

Sports Laikraksts: Ķibermanis šosezon nestartēs

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis šosezon, visticamāk, nestartēs, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Sports Pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā Latvijā nenotiks

2021.gada pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notiks Vācijas pilsētā Altenbergā, otrdien paziņoja Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).