• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Cipulim kritiens un 14.vieta PK četrinieku sacensībās; debitants Kalenda - 12.

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 23:27, 08.01.2023


Latvijas pilota Emīla Cipuļa stūrētā četrinieku ekipāža svētdien Vinterbergas trasē Vācijā Pasaules kausa posma otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un ieņēma 14.vietu, kamēr debitants Jēkabs Kalenda bija 12.pozīcijā.


Foto: LETA

Cipulis startēja ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi, bet Kalendas stūrēto kamanu iestūma Ivo Dans Kleinbergs, Lauris Kaufmanis un Mareks Lazdāns.

Spītējot traumai, divu braucienu summā uzvaras laurus plūca titulētais Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, kurš šajā sezonā uzvarējis trīs no četriem četrinieku mačiem. Otro vietu guva Lielbritānijas pilots Breds Hols, kurš summā zaudēja 0,18 sekundes, bet vēl divas sekundes simtdaļas lēnāks bija vācietis Johanness Lohners.

Kalendam bija 1,46 sekunžu deficīts pret uzvarētāju, bet Cipulis bija vēl 0,22 sekundes lēnāks summā.

Pirmajā braucienā nepārspēts bija Frīdriha četrinieks, kas trasi veica 54,41 sekundē, tuvāko sekotāju Krisoferu Hāferu apsteidzot par 0,15 sekundēm. Cipuļa kvartets uzstūma visātrāko startu (5,06 sekundes), taču ātrums trasē liedza sasniegt augstu pozīciju finišā - viņam 0,49 sekunžu deficīts pret Frīdrihu un septītā vieta. Kalendam ar partneriem bija astotais ātrākais starts un 11.vieta finišā, kur Frīdriham tika zaudētas 0,79 sekundes.

Otrajā braucienā Cipuļa kvartets uzstūma par sekundes simtdaļu lēnāku startu, kas bija otrs labākais rezultāts, bet trasē tika pieļautas kļūdas, kam sekoja kritiens. Finišā Cipulis bija lēnākais laiks no 16 ekipāžām. Kalenda ar stūmējiem startā uzrādīja septīto rezultātu, bet finišā viņiem bija 13. laiks.

Hāfers summā nenoturējās pirmajā trijniekā, kamēr Frīdriham trešā vieta braucienā neliedza izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā labākais finiša laiks - 54,49 sekundes - bija Holam.

Sezonas pirmajā daļā līdz gadu mijai Latvijas sportisti startēja Eiropas kausa sacensībās, uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nedodoties.

Pēdējā posmā Insbrukas trasē Austrijā Cipuļa ekipāža izcīnīja pirmo un otro vietu četrinieku sacensībās, kamēr Kalenda tika pie trešās vietas, pirmo reizi kāpjot uz goda pjedestāla, un sestās pozīcijas.

Sestdien divnieku sacensībās Cipulis ieņēma septīto vietu, kamēr Kalenda ierindojās dalītā 14.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, varētu izlaist visu sezonu.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā - dāmām un kungiem, bobslejā - vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Nākamie divi posmi plānoti Vācijas trasē Altenbergā - no 10. līdz 15.janvārim un no 17. līdz 22.janvārim. No 24.janvāra līdz 5.februārim plānots pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.

Sezonas noslēgums plānots no 12. līdz 19.februārim Siguldā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.