• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ābols: Ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet es labāk ņemu nesmuku uzvaru

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 13:39, 05.01.2023


Latvijas hokejā ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artis Ābols vairāk apmierināts ir ar ne pašā skaistākajā spēlē izcīnītu uzvaru, pēc pasaules junioru čempionāta pēdējā mača secināja speciālists.


Foto: LETA

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien Kanādā uzvarēja otrajā mačā par palikšanu pasaules junioru čempionāta augstākajā divīzijā un arī 2024.gada meistarsacīkstēs spēlēs elitē. Latvijas hokejisti ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) pārspēja vienaudžus no Austrijas un sērijā līdz divām uzvarām panāca 2-0.

"Latvijas hokejā ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet es labāk ņemu nesmuku uzvaru. Šodien bija nesmuka uzvara," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica Ābols.

Lai gan tika izcīnīta uzvara, treneris nebija apmierināts ar to, kā komanda aizvadījusi pirmā perioda pēdējās minūtes.

"Viduszonā zaudējām ripas un pieņēmām nepareizus lēmumus, sākās vaļības. Devām viņiem 100% iespēju izlīdzināt rezultātu," atzina Ābols.

Apakšgrupas četrās spēlēs latvieši guva tikai vienu punktu un ieņēma pēdējo vietu, tādējādi bija jācīnās par vietas saglabāšanu elitē. "Nospēlējām savā līmenī, diemžēl palēkties augstāk par vidusstrīpu neizdevās. Grupu turnīrā spēlējām ar objektīvi spēcīgākiem pretiniekiem. Izdarījām galveno, taču es neieredzu tādu uzstādījumu, ka braucam palikt augstākajā grupā," atklāja Ābols.

2024.gada čempionāts būs vienas no pēdējos gados retajām junioru meistarsacīkstēm, kas norisināsies ārpus Ziemeļamerikas - turnīrs no 26.decembra līdz 5.janvārim tiks aizvadīts Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. "Neesam labi spēlē ar ripu, bet to uzreiz neizmainīt. Vajadzīgs ilgāks sagatavošanās posms, bet junioru hokejā to nav iespējams izdarīt. Tāpat junioriem ir ļoti mainīgs sastāvs no turnīra uz turnīru," vēlamos uzlabojumus izlases darbā komentēja Ābols.

Pirmdien pirmajā mačā latvieši guva virsroku ar 5:2 un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-0.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.