• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dončičam vēsturisks "triple double" ar 60+21; Bertānam pieci punkti

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 08:53, 28.12.2022


Slovēnis Luka Dončičs otrdien kļuva par pirmo spēlētāju, kurš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionātā guva "triple double" ar vismaz 60 punktiem un 20 izcīnītām bumbām zem groziem, palīdzot Dalasas "Mavericks" papildlaikā pārspēt Ņujorkas "Knicks" vienību.



Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns uzvarētāju rindās guva piecus punktus, bet "Mavericks" savā laukumā bija pārāki ar 126:121 (28:30, 27:33, 27:29, 33:23, 11:6).

Dončičs pašā pamatlaika izskaņā tīšam raidīja bumbu garām grozam no soda laukuma līnijas, pats burzmā tika pie atlēkušās bumbas un sekundi pirms finālsvilpes raidīja to grozā, panākot izlīdzinājumu 115:115, kas ļāva spēlēt papildlaiku un vēlāk izraut uzvaru.

Kopumā Dončičs 47 minūtēs guva 60 punktus, izcīnīja 21 atlēkušo bumbu zem groziem un atdeva desmit rezultatīvas piespēles, savukārt Bertāns spēlēja 14 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim tālmetieniem un divus no trim soda metieniem. Latvietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -1.

Mājinieku sastāvā 25 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 19 - Kristians Vudss, bet "Knicks" sastāvā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Kventins Graimss, bet 29+18 savā rēķinā ierakstīja Džuliuss Rendls.

"Mavericks" ar 19 uzvarām 35 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Knicks" ar 18 uzvarām ir sestie Austrumos.

Nākamo maču Dalasas komanda aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems Hjūstonas "Rockets" basketbolistus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā.

Sports Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies AAE klubam «Dubai»

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli pievienojies Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", otrdien ziņo komanda.

Sports Paralimpiešus pie Brīvības pieminekļa sveic vairāki simti atbalstītāju (+FOTO)

Pirmdienas vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sveikšanā pie Brīvības pieminekļa piedalījās vairāki simti atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Sports Pie Brīvības pieminekļa sveiks Latvijas paralimpiešus

Pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa notiks Latvijas paralimpisko spēļu dalībnieku sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Lasiet arī

Sports Bostonas «Celtics» bez Kristapa Porziņģa sasniedz NBA finālu (VIDEO)

Bostonas "Celtics" komanda pirmdien bez Kristapa Porziņģa sastāvā sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālu, kurā tiksies ar latvieša savulaik pārstāvēto Dalasas "Mavericks" vai Minesotas "Timberwolves".

Sports Porziņģis izlaidīs arī ceturto «Celtics» maču Austrumu konferences finālā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ izlaidīs arī ceturto Bostonas "Celtics" maču Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu Austrumu konferences finālā, pirmdien pavēstīja latvieša pārstāvētā vienība.

Sports «Celtics» bez Porziņģa svin uzvaru trešajā NBA ceturtdaļfināla mačā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Klīvlendā savainojuma dēļ nespēlēja viņa pārstāvētās Bostonas "Celtics" uzvarā izbraukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdaļfināla spēlē.

Sports Dāvis Bertāns: pēdējos trīs gadus esmu apsvēris atgriešanos Eiropā

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš šo sezonu uzsāka vienā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienībām Oklahomasitijas "Thunder", bet ziemā tika aizmainīts uz vienu no pastarītēm Šarlotas "Hornets", atzīst, ka pēdējos gados ir domājis par atgriešanos Eiropā.