• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Anglija pārliecinoši uzvar Senegālu un sasniedz Pasaules kausa ceturtdaļfinālu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 08:05, 05.12.2022


Anglijas futbola izlase svētdien Pasaules kausa astotdaļfinālā ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja Senegālu un ceturtdaļfinālā stāsies pretī pašreizējai trofejas glabātājai Francijai.


Foto: Sky News

Anglijas labā vārtus guva Džordans Hendersons, Harijs Keins un Bukajo Saka.

Sākot uzbrukumu no savas aizsardzības zonas, angļi ar vairākām piespēlēm pārvarēja centru, un tālāk Keins piespēlēja Džūdam Belingemam. Viņš ieskrēja soda laukumā, un, piespēlējot nedaudz uz aizmuguri, bumbu saņēma Hendersons, kuram atlika to raidīt vārtos, 38.minūtē izvirzot vadībā Angliju.

Vēl pēc desmit minūtēm kompensācijas laikā Belingems pārtvēra senegāliešu piespēli un izveidoja pretuzbrukumu, kurā bumba vispirms nonāca pie Fila Foudena, bet pēc tam pie Keina, kurš to spēcīgi sita garām Senegālas vārtsargam Eduāram Mendī un dubultoja Anglijas pārsvaru.

Savukārt 57.minūtē angļiem izdevās panākt 3:0, gūstot vārtus līdzīgi kā otros. Ātrā pretuzbrukumā tieši pretī Senegālas vārtiem Bukajo Saka saņēma piespēli no Foudena un raidīja bumbu senegāliešu vārtos.

Anglija ceturtdaļfinālā stāsies pretī Francijai, kas dienas pirmajā spēlē ar 3:1 uzvarēja Poliju.

Sestdien noskaidrojās pirmās ceturtdaļfinālistes - Nīderlande un Argentīna, kas savā starpā cīnīsies par ceļazīmi uz pusfinālu.

Pirmdien astotdaļfinālos Japāna tiksies ar Horvātiju un Dienvidkoreja ar Brazīliju, noskaidrojot vēl vienu ceturtdaļfināla pāri. Pēdējās labāko astoņnieka izlases kļūs zināmas otrdien, kad Maroka cīnīsies ar Spāniju un Portugāle ar Šveici.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Anglijas izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Kails Volkers, Lūks Šovs, Džons Stounss (Ēriks Daiers, 76.minūte), Harijs Magvairs, Deklans Raiss, Džordans Hendersons (Kelvins Filipss, 82.minūte), Džūds Belingems (Meisons Maunts, 76.minūte), Harijs Keins, Bukajo Saka (Markuss Rešfords, 65.minūte), Fils Foudens (Džeks Grīlišs, 65.minūte).

Senegālas izlases sastāvs: Eduārs Mendī, Kalidū Kulibalī, Izmails Džeikobss (Fodē Ballo-Turē, 84.minūte), Jusufs Sabalī, Abdū Diallo, Nampaliss Mendī, Patē Siss (Pape Gejs, 46.minūte), Krepins Diata (Pape Matars Sarrs, 46.minūte), Ismaila Sarrs, Bulaje Dia (Famarā Djediū, 72.minūte), Ilimāns Ndiajē (Bamba Djengs, 46.minūte).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Porziņģis ar favorīti «Celtics» sāk NBA izslēgšanas turnīru

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas pamatturnīra uzvarētāja Bostonas "Celtics" svētdien sāks izslēgšanas turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar Maiami "Heat".

Sports TTT Rīga basketbolistes ar graujošu uzvaru kļūst par Latvijas čempionēm (VIDEO)

"TTT Rīga" sestdien Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas otrajā spēlē izcīnīja graujošu uzvaru un kļuva par Latvijas čempionēm 23.reizi.

Sports Duplantis par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantis sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.

Sports Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti atgūst Latvijas čempiontitulu

Jēkabpils "Lūši" komanda piektdien nodrošināja Latvijas volejbola čempionāta zelta medaļas, valsts meistarsacīkstēs uzvarot piekto reizi vēsturē.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Sabiedrība Ventspilī par 670 000 eiro ierīkos jaunu promenādi (+VIDEO)

Projekts paredz nodrošināt kāpu krasta aizsargjoslas dabas vērtību saglabāšanu un piekļuvi Baltijas jūras piekrastes pludmales zonai.

Sabiedrība Jelgavas pašvaldība turpina vērienīgus remontdarbus (+VIDEO)

Realizējot šo projektu, tiks sakārtota infrastruktūra pilsētā.