• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eiduka Pasaules kausa posmā Lillehammerē ar 11.vietu sasniedz karjeras rekordu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 18:46, 02.12.2022


Latvijas pārstāve Patrīcija Eiduka piektdien Lillehammerē Pasaules kausa otrā posma sacensībās distanču slēpošanā desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu ieņēma 11.vietu, sasniedzot karjeras rekordu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu izteiksmē.



Vienīgā Latvijas pārstāve šajā posmā distanci veica 24 minūtēs un 19,4 sekundēs, uzvarētājai amerikānietei Džesijai Diginsai piekāpjoties 29,9 sekundes.

Tas ļāva latvietei sasniegt arī teicamu FIS punktu rādītāju (16,73 punkti), kas ir sportistes rekords.

Iepriekšējais rekords tika sasniegts 2020.gada 13.decembrī Šveices pilsētā Davosā, kad Eiduka desmit kilometru distancē brīvajā stilā ieņēma līdz šim augstāko vietu Pasaules kausa sacensībās, finišējot astotā un sakrājot 31,52 FIS punktus.

Otrā piektdien finišu sasniedza vāciete Katarina Henniga, kura uzvarētājai zaudēja 3,8 sekundes, bet trešā bija norvēģiete Heidi Venga (+15,4).

Sacensībās piedalījās 56 sportistes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka pēc trim sacensībām, neskaitot sprintu, ar 122 punktiem ieņem 17.vietu 76 sportistu vidū.

Līdere ar 280 punktiem ir zviedriete Eba Andešsone.

Pasaules kausa kopvērtējumā, ieskaitot sprinta disciplīnu, latviete ar 134 punktiem ieņem 20.vietu 87 sportistu konkurencē.

Vadībā ar 330 punktiem ir norvēģiete Tīrila Udnesa Venga.

Savukārt U-23 slēpotāju konkurencē Eiduka pēc četrām sacensībām ar 134 punktiem piekāpjas vien norvēģietei Helēnei Mariei Fosesholmai, kurai ir par 12 punktiem vairāk, bet apsteidz somieti Jasminu Kaharu ar 107 punktiem.

Eiduka Lillehammerē piedalīsies visās trijās distancēs brīvajā stilā.

Sestdien, plkst.10.30, notiks sprinta kvalifikācija, un plkst.13 sāksies finālsacensības, bet svētdien, plkst.11.45, viņa dosies 20 kilometru distancē ar kopēju startu.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls "Eurosport 1".

Pagājušajā nedēļā Somijas trasē Rukā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Eiduka sprintā klasiskajā stilā ieņēma 39.vietu, desmit kilometros klasikā bija 30., bet 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu.

Vēl pēc nedēļas turpat Norvēģijā plānots posms Beitustēlenē. Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Eiduka sezonu sāka novembra vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Nedēļu pirms Pasaules kausa sākuma latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabā desmito vietu, bet Darja Semeņistaja palikusi 113.vietā.

Sports Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas sāk Stenlija kausa izcīņu

Svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās spēles aizvadīs aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks".

Sports Porziņģis ar favorīti «Celtics» sāk NBA izslēgšanas turnīru

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas pamatturnīra uzvarētāja Bostonas "Celtics" svētdien sāks izslēgšanas turnīru, pirmajā kārtā tiekoties ar Maiami "Heat".

Sports TTT Rīga basketbolistes ar graujošu uzvaru kļūst par Latvijas čempionēm (VIDEO)

"TTT Rīga" sestdien Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas otrajā spēlē izcīnīja graujošu uzvaru un kļuva par Latvijas čempionēm 23.reizi.

Lasiet arī

Sabiedrība Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu.

Ekonomika Sākta vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošana

Uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās.

Sabiedrība KNAB neesot saņēmis iesniegumu par iespējamu vēlēšanu rezultātu viltošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Ekonomika OECD iesaka Latvijai uzlabot nodokļu sistēmu

Latvijai ir jāuzlabo fiskālā politika, jāreformē nodokļu sistēma, jāuzlabo publiskā sektora spējas un jāpiesaista investīcijas, lai veicinātu izaugsmi, jaunākajā ekonomikas pārskatā par Latviju secinājusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).