• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dukura trenētie briti Pasaules kausu skeletonā sāk ar zeltu, sudrabu un bronzu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 10:21, 25.11.2022


Markuss Vaiats no Lielbritānijas skeletona izlases, kurā strādā Latvijas titulētais braucējs Martins Dukurs, ceturtdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā. Pie medaļām vīriešu un sieviešu konkurencē tika vēl divi britu sportisti.



Vaiats bija otrais pēc pirmā brauciena, par divām sekundēm simtdaļām zaudējot savam komandas biedram Metam Vestonam. Tiesa, otrajā braucienā Vestons sasniedza vien sesto rezultātu finišā, kā dēļ atkāpās uz trešo pozīciju. Vaiatam nieka vienu sekundes simtdaļu zaudēja Dienvidkorejas skeletonists Sungi Džuns, kurš otrajā braucienā uzstādīju identisku finiša laiku kā brits. Vestons uzvarētājam zaudēja 0,66 sekundes un otrajā braucienā ar savu tautieti sasniedza jaunus rekordus startā - 4,46 sekundes. Trīs sekundes simtdaļas aiz pirmā trijnieka palika vācietis Aksels Jungs.

Ja vīriešiem pie zelta tika Vaiats un Vestons - pie bronzas, tad sieviešu konkurencē medaļu komplektu pabeidza Brougana Kroulija, kura pēc pirmā brauciena bija sestā 0,46 sekundes aiz amerikānietes Klārkas Holijas, taču beigās abas dalīja otro pozīciju. Holija pēc pirmā brauciena bija pārliecinoša līdere, par 0,26 simtdaļām apsteidzot vācieti Hannu Naizi, taču otrajā braucienā ieņēma tikai devīto vietu. Naize uzvarēja ar otro un trešo labāko braucienu, summā Holiju un Krouliju apsteidzot par 0,18 simtdaļām. Otrajā braucienā ātrākā bija vāciete Tīna Hermane, kura no desmitās vietas pacēlās uz sesto.

Martins Dukurs šogad nolēma likt punktu karjerai, bet viņa brālis Tomass Dukurs sezonas sākumā nestartēs Pasaules kausa apritē. Plānots, ka līdz jaunajam gadam ledus trašu sportisti Pasaules kausa posmus aizvadīs tikai Ziemeļamerikā. Sezonas sākums ir Vistlerā, Kanādā, no 22. līdz 27.novembrim, bet nedēļu vēlāk plānots posms Pārksitijā, ASV. Savukārt no 11. līdz 18.decembrim iecerēts posms citā ASV trasē Leikplesidā.

Pēc tam sportisti dosies uz Eiropu, kur pēc 2023.gada sagaidīšanas no 3. līdz 8.janvārim cīnīsies Vinterbergas trasē, Vācijā. Nākamie divi posmi plānoti Altenbergā, Vācijā, no 10. līdz 15.janvārim un no 17. līdz 22.janvārim. Pēc tam no 24.janvāra līdz 5.februārim plānots pasaules čempionāts Sanktmoricā, Šveicē, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports NBA piešķir diskvalifikācijas spēlētājiem par mēģinājumu uzsākt kautiņu (VIDEO)

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) Jūtas "Jazz" aizsargam Krisam Dannam un Hjūstonas "Rockets" pārstāvim Džabari Smitam par mēģinājumu uzsākt kautiņu piešķīra attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikāciju.

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Sports Merzļikins un «Blue Jackets» zaudē cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien zaudēja pat teorētiskas cerības iekļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

Sports Graudiņa/Samoilova «Challenge» sērijas turnīrā sasniedz finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova svētdien Brazīlijā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" ranga turnīrā sasniedza finālu.

Lasiet arī

Ekonomika Nedariet to! «Swedbank» brīdina savus klientus

"Swedbank" brīdina nedot maksājumu kartes un to PIN kodus svešiem cilvēkiem.

Ekonomika Akciju cenas ASV un Eiropas biržās pārsvarā pieaug

Akciju cenas ASV un Eiropas biržās ceturtdien pārsvarā pieauga pirms Lieldienu brīvdienām.

Sports Latvijas sieviešu hokeja izlase pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Latvijas sieviešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pārbaudes spēli ar Polijas valstsvienību.

Sabiedrība Rīgas pilī atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO

Rīgas pilī šodien atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.